DISTRIBUIȚI

„Firea are dreptate”, este poziția publică a ex-premierului Mihai Tudose. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat, în exclusivitate, ziarului „Obiectiv – Vocea Brăilei”.
Întrebat de ce nu s-a poziționat în ședința CEx de la Neptun, Tudose a spus: „Răspunsul este foarte simplu din punct de vedere statutar : eu nu sunt membru CEx . Din CEx fac parte președinții de organizații şi membrii Biroului Permanent (vicepreședinții PSD). Astfel eu nu aveam cum să-mi exprim punctul de vedere în interiorul CEx. Am făcut acest lucru prin declarații publice, la presa prezentă la CEx-ul de la Neptun. Şi nu este vorba de poziționarea de partea cuiva ci de poziționarea în favoarea aflării adevărului. În acest caz, eu cred că dna Firea are dreptate, că spune adevărul”.

Citește și: Adina Florea, propunerea lui Bubonel Toader la DNA: Nu știu să fi apărut numele meu în vreun dosar
Cât despre problemele din PSD, Tudose a spus că acestea sunt datorate absenței dialogului în interiorul PSD.

Citește și: Constanța, orașul care trage să moară, iar PSD se piaptănă
„Lipsa de dialog şi acceptare a faptului că pot exista şi alte opinii sau abordări ale unor probleme interne de partid sau asupra unor evenimente. În ianuarie, domnul Bădălău, președinte executiv la acea dată, a supus atenției CEx-ului o serie de probleme. Un demers elegant, făcut cu bună credință. Nu a fost nicio reacție a conducerii. Doamna Andronescu a dorit să pună în dezbatere internă un set de probleme şi soluții în cadrul Congresului. Nu a avut ocazia, nereușind să ia cuvântul … Aceste situații lasă urme … Şi, așa cum am mai declarat, nu putem susține că totul e perfect şi nu există nici o problemă….Iar atâta timp cât unii nu spun, alții nu ascultă pe cei care totuși spun ceva … lucrurile nu se vor așeza de la sine …”, a declarat ex-premierul.