DISTRIBUIȚI

Proiectul de cercetare si expozitional „Minoritati etnice in cultura vizuala focus Romania” este produs de PostModernism Museum si este prezentat in parteneriat cu Muzeului National Brukenthal avand o sectiune speciala dedicata artistului Peter Jacobi. Proiectul prezinta stadiul cercetarii culturii vizuale a patrimoniului multi-etnic si multi-cultural din zona Transilvaniei.

Curator Cosmin Nasui, din partea platformei muzeale PostModernism Museum
Co-curator: Robert Strebeli, din partea Muzeului National Brukenthal
Vernisaj: miercuri 11 iulie 2018, ora 16.00
Facebook event: https://www.facebook.com/events/272947139945615/
Perioada: 12 iulie – 31 august 2018, de miercuri pana duminica de la 09.00 la 17.00

Proiect de cercetare
Cercetarea reprezentarii minoritatilor etnice in cultura vizuala de pe teritoriul Romaniei exploreaza bogatul dialog vizual care exista intre patrimoniul multi-cultural si multi-etnic, lucrarile de arta si contextul politic si social. In cadrul acestei cercetari, produse si coordonate de PostModernism Museum, au mai fost realizate expozitii, prezentari expozitionale si conferinte. Proiectul este acompaniat de publicatia „Ethnic Minorities in Visual Culture – Focus Romania”, sub forma unei carti obiect, editata la PostModernism Publishing House, 2016, ISBN 978-606-93751-2-9.

Expozitia de la Brukenthal
Proiectul de cercetare si expozitional prezentat la Muzeul de Arta Contemporana – Muzeul National Brukenthal in perioada iulie-august 2018 este alcatuit din doua nuclee: o prezentare a cercetarii din cadrul proiectului si sectiunea dedicata patrimoniului cultural al sasilor din Transilvania.
Evenimentul special al expozitiei il reprezinta prezentarea in premiera a „Pavilionul Memorial Brukenthal” conceput de sculptorul Peter Jacobi (n. 1935) ca un proiect de arta contemporana monumentala publica de celebrare a personalitatii si mostenirii culturale Baronului Samuel von Brukenthal.

Detalii atasate si aici http://www.postmodernism.ro/minoritati-etnice-in-cultura-vizuala-focus-romania-muzeul-national-brukenthal/

Va stam la dispozitie pentru alte detalii si imagini.
Multumim de interes.

Cosmin Nasui
senior curator

004 0723 358 945
http://ro.linkedin.com/in/cosminnasui
Skype: CosminNasui