DISTRIBUIȚI

Primăria municipiului Galați a făcut o achiziție de servicii de monitorizare a Falezei Dunării („Inspecție tehnică a lucrărilor publice – zona Faleza, Mun. Galați”).

Valoarea contractului este de 130.000 lei fără TVA.

Serviciile sunt efectuate de S.C. Proexrom S.R.L. Iași

Achiziționarea acestor servicii ajută la depistarea din timp a apariției unor stări de degradare care ar putea fi periculoase ceea ce ar oferi posibilitatea luării unor măsuri în timp real pentru stoparea lor. În felul acesta ar putea fi preîntâmpinate fenomene precum cel care a avut loc la surparea de pe Faleza Superioară zona Elice (”falezogaura”).

De asemenea parametrii unor monitorizări de acest gen ar putea permite ulterior municipalității să scoată în evidență necesitatea obținerii unor fonduri importante pentru realizarea unor lucrări ample de consolidare a amplasamentului.

Verificarea și monitorizarea perimetrului se va face pe o perioadă de trei ani conform contractului, din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

Conform graficului de lucrări se vor efectua: studiul  geotehnic, lucrări de foraj și echipare piezoînclinometrică, analiza de stabilitate și recomandări pentru măsuri de punere în siguranță, verificare și monitorizare a amplasamentului pe o perioada de 3 ani cu o frecvență a măsurătorilor lunară pentru primele 6 luni, urmând a se propune ritmul măsurătorilor până la 3 ani în funcție de rezultatele obținute în intervalul de 6 luni.

 

 

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPiata rusilor
Articolul următorTelefon robot iluminat