DISTRIBUIȚI

Buna ziua,

Monumente in miscare – patrimoniu disparut la Brasov: sculpturi monumentale contemporane sunt plasate temporar pe spatii de monumente disparute in perioada 6 octombrie-6 noiembrie 2018.

„Monumente in miscare – patrimoniu disparut” 2018, proiect produs de Nasui collection & Gallery si Muzeul Judetean de Istorie Brasov, isi propune promovarea patrimoniului istoric al Brasovului disparut, prin productia si plasarea in spatiul public a doua sculpturi de mari dimensiuni, contemporane, temporare si neintruzive, prin organizarea de module educationale pentru tineri si printr-o expozitie documentara outdoor dedicata publicului larg.

Sculptura artistului Mihai Zgondoiu va fi montata la actualul Modarom – construit pe locul fostei Vile Kertsch, acum disparuta (vernisaj 6 octombrie ora 18.00), iar cea a artistului Alexandru Radvan in Livada Postei – Rectorat, in zona Portii Vamii, de asemenea, acum disparuta (vernisaj 6 octombrie ora 18.30). Evenimentul de finisaj va fi marcat de un performance al companiei Miyazaki C-Dance Center din Japonia si de inaugurarea expozitiei din spatiul public la parterul Modarom, pe 6 noiembrie 2018.

Fiecare dintre cele doua sculpturi propuse prin proiect marcheaza specific, atat ca si continut simbolic cat si ca prezenta arhitecturala, importanta si relevanta spatiului in care este amplasat. Realizarea sculpturilor a fost facuta pornind de la intrarile principale in Cetatea Brasovului, din mai multe perspective: istorica, antropologica, istorie orala, istoria artei si arhitecturii.

Detalii atasate si la link http://www.cosminnasui.com/2018/10/monumente-in-miscare-patrimoniu-disparut-la-brasov-sculpturi-monumentale-contemporane-plasate-temporar-pe-spatii-de-monumente-disparute/

Multumim de interes.

Oana Nasui
project manager

+4 0730 040 514
http://ro.linkedin.com/in/oananasui
Skype: OanaNasui