DISTRIBUIȚI

Comunicat de presă

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a găzduit miercuri, 23 octombrie 2019, la ora 16:00, în sala „Mihai Eminescu” (str. Mihai Bravu, nr. 16), a cincea secvență a Turneului „Cartea de identitate”, sponsorizat de Loteria Română, care a constat într-o donație de carte realizată de APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România), urmată de o conferință susținută de Maestrul Nicu Alifantis, acad. Mircia Dumitrescu și prof.univ.dr. Silviu Angelescu, și moderată de Loreta Popa.

„Cartea de identitate” este un program cultural-artistic, educativ, social și comunitar prin intermediul căruia comunitățile din 10 orașe ale României au un acces democratic la resurse și opere culturale, artistice și identitare, de patrimoniu cultural național și din categoria operelor fundamentale.

Mulțumim pe această cale tuturor celor implicați în proiect și pentru alegerea Bibliotecii „V.A. Urechia” și județului Galați pentru acest eveniment care ne-a onorat. Dotarea bibliotecii noastre cu un număr de 140 de cărți din categoria operelor fundamentale ale literaturii noastre este un demers pe care nu doar că îl încurajăm, ci îl și susținem și promovăm în mod necondiționat. Suntem încredințați ca această donație de carte, care are rolul de a facilita accesul la operele fundamentale, va constitui un nou punct de interes pentru comunitatea pe care o deservim.

Foarte așteptat și apreciat a fost recitalul lui Nicu Alifantis, precedat de o emoționantă cuvântare a artistului care a punctat, printre altele, faptul că șlagărul „Decembre”, cu versuri de George Bacovia, împlinește anul acesta 50 ani.

Manager,

Corina Emanuela Dobre