DISTRIBUIȚI

Astăzi, la două luni de când Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați a reluat activitatea cu publicul și, în sfârșit, simte că și-a recăpătat bucuria de a servi comunitatea, am făcut un mic bilanț.
Se cuvine să MULȚUMIM celor 10.910 cititori care ne-au trecut pragul și au înțeles să respecte reguli noi!
De ce le mulțumim? Pentru că au înțeles că trebuie să ne protejăm unii pe alții, pentru că poartă mască, își dezinfectează mâinile la intrare, acceptă să le fie măsurată temperatura corporală, urmează circuitul de intrare și ieșire pe care l-am stabilit în sediul central și în filialele noastre, folosesc informațiile din catalogul online și își rezervă ceea ce doresc prin telefon sau pe email sau acceptă sfatul bibliotecarilor pentru că nu își pot alege singuri cărțile din rafturile noastre. De asemenea, ne bucurăm că și-au depășit temerile și s-au simțit în siguranță la noi pentru a împrumuta 39.301 documente și a restitui 34.732.
Sperăm că zâmbesc pe sub mască, așa cum le zâmbim și noi, bibliotecarii.
Vă reamintim că puteți împrumuta din colecțiile noastre, indiferent de locul unde se află acestea, de luni până vineri, în intervalele orare 9.00 – 13.00 și 14.00 – 18.00, între orele 13:00 și 14:00 fiind pauză pentru dezinfecție generală.
Singura filială închisă, în perioada 23 iulie – 14 august 2020, este Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” din incinta Gării CFR.
În contextul epidemiologic actual și pentru a reduce timpul de așteptare în incinta bibliotecii, vă informăm, încă o dată, că puteți face rezervări online sau telefonic pentru cărțile existente la raft astfel:
• consultați catalogul online al bibliotecii, de pe pagina principală a site-ului nostru www.bvau.ro la secțiunea Catalog online
• căutați documentele dorite (după titlu, autor etc.);
• identificați locația acestora (sediu sau filiale);
• transmiteți solicitările dumneavoastră pe adresele de email sau facebook sau la nr. de telefon pe care le găsiți pe site-ul instituției www.bvau.ro la secțiunea Contact. Pentru sediul central este disponibil nr. 0236/411037 (interior 111 sau 112).
În momentul în care ne contactați, vă rugăm să fiți pregătiți să ne furnizați următoarele detalii:
• numele și prenumele;
• număr de telefon;
• numărul permisului de utilizator al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați;
• autorul, titlul, editura și anul lucrării/lucrărilor pe care doriți să o/le împrumutați;
• alte informații pe care le considerați relevante.
Indiferent de modul în care ați făcut rezervarea, angajații bibliotecii vor căuta la raft și vor pregăti documentele solicitate, vă vor anunța telefonic și vor stabili, de comun acord cu dvs., o oră la care le puteți ridica. Cărțile vor fi rezervate doar pentru 24 ore.
Vă asigurăm că pentru pregătirea fiecărei solicitări se respectă toate normele de igienă și prevenție instituite de autoritățile competente.
Programarea ridicării documentelor este o măsură necesară pentru a evita aglomerația și pentru a reduce timpul petrecut în bibliotecă.
Așadar, dragi cititori, vă așteptăm, noi suntem aici pentru voi și ne vom strădui să fim la înălțime. În persoană sau în mediul online vă așteptăm ideile, sugestiile, comentariile, criticile și, de ce nu, aprecierile.
Pentru că sunteți alături de noi, dragi cititori, ne înclinăm și vă mulțumim!

Florina Diaconeasa
Sef Serviciu Relatii cu Publicul
Biblioteca V.A. Urechia Galati
tel. 0732.334661