DISTRIBUIȚI

Un nou scandal zguduie Arhiepiscopia Tomisului. Unul dintre arhidiaconii IPS Teodosie, călugăr la Catedrala Arhiepiscopală şi profesor de muzică de la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanţa este acuzat că a furat imagini cu elevi în timp ce aceștia se dezbrăcau în sala de clasă pregătindu-se pentru ora de Educație Fizică.
Profesorul Ciprian Savin (numele de călugăr este Calinic) este profesor de muzică de la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanţa și în același timp şi călugăr în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, având calitatea de arhidiacon. Călugărul a furat aceste imagini cu elevii din serverul instituției unde sunt stocate imaginile de pe camerele de supraveghere. A pătruns acolo folosindu-se de o minciună, spune conducerea școlii, care a făcut şi o sesizare la Poliţie.

După ce a filmat cu telefonul mobil acele imagini, călugărul le-a postat pe contul său de Facebook, cel mai probabil din greșeală. Între timp el şi-a șters contul de Facebook.

Citește și: SONDAJ IMAS. PSD gâfâie umăr la umăr cu PNL
„Marți, când am aflat nebunia asta, am vorbit cu el şi am decis că cel mai bine este să nu fie la catedră şi-a făcut o cerere de concediu fără plată. Am activat comisia de disciplină, care în clipa asta a suspendat ancheta, deoarece el este în concediu”, a declarat profesoara Nicoleta Bercaru, directoarea școlii.

Citește și: Vă mai miră ceva? Dragnea și-a cumpărat diplome de studii false! Dosarul stă în sertarele PROCURORILOR DNA din 2009
„Pe data de 5 octombrie, de Ziua Educației, a venit la doamna informatician şi i-a spus că a vorbit cu doamna director adjunct şi că trebuie să intre acolo (în sala serverului) că trebuie să-şi caute pe camere, că şi-a pierdut stick-ul pe care avea lucrarea de doctorat”, povestește directoarea Bercaru modul în care călugărul profesor a ajuns în fața imaginilor cu elevii.

Citește și: Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțional Codul de procedură penală
IPJ Constanţa a deschis o anchetă şi urmează să stabilească încadrarea faptei, în cazul în care se va dovedi că este vorba despre diseminare de imagini cu caracter pornografic, dosarul va fi investigat de cei de la Crimă Organizată.

La data de 11 octombrie a.c, in jurul orei 17.30, la Secția 4 Poliţie Constanţa a fost depusă o sesizare de la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanţa, prin care am fost informați că un cadru didactic titular ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii (eleve ce se pregăteau pentru ora de educație fizică), iar ulterior le-ar fi postat pe o rețea de socializare. În momentul de față polițiștii constănțeni efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a producerii faptei şi luarea măsurilor legale în consecință”, adaugă IPJ Constanţa.

Bărbatul slujește la Catedrala Arhiepiscopiei Tomisului, care are statut de mănăstire. El locuiește în Palatul Arhiepiscopal. Totodată, are şi cursuri de muzică la Școala 39.

„Urmare a celor întâmplate nu mai slujește în Arhiepiscopia Tomisului”, ne-a transmis Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

El a precizat că preotului i s-a interzis să mai slujească, iar dacă vor apărea date noi poate fi deferit Consistoriului monahal. „Deocamdată şi noi suntem surprinși. Era apreciat pentru activitatea lui muzicală frumoasă. Nu ne-am fi așteptat la asemenea faptă. Așteptăm şi noi explicații din partea lui, ca să știm ce e de făcut. Nu mai locuiește la Mânăstirea Sf. Petru şi Pavel (palatul Arhiepiscopal). Azi a plecat. Nu știm unde.“, a mai spus Tănăsescu.