DISTRIBUIȚI

CFR a fost condamnată la amendă penală şi despăgubiri record, după ce o femeie din Constanţa a fost mutilată într-o haltă fără peroane, fără lumină şi fără autorizație de funcționare. Jumătate de milion de euro trebuie să primească victima care şi-a pierdut o mână din cauza nepăsării celor din CFR.
Chiar şi după acest accident șocant, CFR nu a luat nici-o măsură, în halta din Hunedoara lucrurile nu s-au schimbat, iar viața călătorilor este în continuare pusă în pericol.
Femeia din Constanţa aștepta trenul de la miezul nopții în halta Subcetate, din Hunedoara. Se întorcea de la un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, iar halta, fără peroane amenajate, era cufundată în beznă. Două trenuri au sosit în stație în acelaşi timp, iar femeia din Constanţa a fost prinsă sub o garnitură. Brațul i-a fost amputat.

Un alt tânăr care aștepta în haltă a fost şi el rănit, iar un prieten a scăpat miraculos.
După cinci ani de la accidentul șocant, instanța a condamnat CFR la amendă penală. Femeia mutilată trebuie să primească 100.000 de euro daune materiale, 300.000 daune morale, 10.000 de lei contravaloarea îngrijirilor medicale şi câte 1000 de lei pentru fiecare lună care a trecut de la accident. Din ancheta procurorilor a reieșit că halta Subcetate nu deținea nici măcar autorizație de funcționare.

CFR nu a comentat decizia instanței care nu este însă definitivă.