DISTRIBUIȚI

“Charli. Rue Sainte–Catherine 34”,

De Angela BACIU (Editura “Integral”, 2017)

Scurta prezentare a cartii “Charli. Rue Sainte–Catherine 34”

“Micul grupaj dintr-o călătorie de câteva zile la Bruxelles, scris pe nerăsuflate într-un interval de cateva ore de poeta Angela Baciu, în boulangeria “Charli” de pe Rue Sainte-Catherine 34, cuprinde impresii imediate, bliţ-zuri , ca şi cum autorul şi-ar face zeci de selfiuri să se imortalizeze pe sine într-o lume plină de culoare, de nuanţe, de expresii inedite pe plaiurile noastre româneşti. Se pare că singurele curele de siguranţă în acest veac de paradis şi catastrofă sînt: mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor, gustul de croissant şi chipul bunicii Sofia…ca o asigurare că lumea-i peste tot la fel.”

Concursul de Poezie intitulat „Lidia Vianu Translates” se ține în luna mai a fiecărui an. Concursul este organizat și sponsorizat de către Societatea Muzicală. El este sprijinit, de asemenea, de către Institutul Cultural Român, British Council și Uniunea Scriitorilor din România.

Pentru anul 2017, câștigătorii sunt Angela Baciu (Premiul I) și Petruț Dinu (Premiul II)

Cartea Angelei Baciu a apărut pe hârtie la Editura “Integral” și online la “Contemporary Literature Press.” Cartea lui Petruț Dinu publicată online. Ambele apar ca texte paralele, în limbile română și engleză. Scopul acestui concurs este să clădească o punte de legătură între poezia românească și toți iubitorii de poezie din lume care cunosc limba engleză.

Volumul“Charli. Rue Sainte–Catherine 34”poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/lidia-vianu-translates-baciu.html

Angela Baciu s‑a născut pe 14 martie. Este poetă, prozatoare, publicistă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi. A publicat în jur de 17 cărţi, printre care: Maci în noiembrie (1997), Trei zile din acel septembrie (2003), Tinereţe cu osingură ieşire (2004), De mîine pînă mai ieri alaltăieri (2007), Mărturii dintre milenii ( 2012), Despre cum nu am ratat o literatură grozavă(2015), 4 zile cu nora (2015), mai dragut decit dostoievski de Nora Iuga si Angela Baciu (2017), Charli. Rue Sainte–Catherine 34 (2017, poezii).

In curand: Hotel Camberi – poezii (2017)

Pentru comenzi intrati pe site-ul Editurii Integral

http://eintegral.ro/charli-rue-sainte-catherine-34

Va trimit in attch copertele cartilor, manuscrisul in format electronic si foto coperta IV (realizata de Simona Andrei).

Va multumesc,

Angela Baciu