DISTRIBUIȚI

 

colaj-vanatoare1

După ce președintele Klaus Iohannis a respins noua Lege a vânătorii și a trimis-o la Parlament pentru reexaminare, PaginadePolitică.ro continuă să vă prezinte interesele obscure din spatele acestui proiect care pune în pericol animalele sălbatice din România.

În primul episod al campaniei „OPRIȚI MĂCELUL” v-am prezentat modul în care unii parlamentari au fost încântați să aprobe un proiect de lege, despre care ONG-urile au afirmat că va declanșa un măcel în rândul animalelor. Mai mult, prin noul proiect se deschide larg ușa și pentru străini, care nu mai au ce vâna în țările lor.

Astăzi, ne-am oprit asupra Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România(AGVPS). Aceasta este cea mai influentă organizație din domeniu, reprezentând în jur de 50.000 de vânători și peste 100.000 de pescari.  Președintele asociației este guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

AGVPS a jucat un rol important în inițierea proiectului controversat de modificare a Legii vânătorii, drept dovadă fiind cei doi parlamentari care sunt și în forul de conducere al asociației. Vorbim de deputatul PSD Florin Iordache și de deputatul UDMR Atilla Kelemen. Cei doi sunt pe lista inițiatorilor noii legi pe care au și votat-o în Parlament la finalul lunii februarie.

Totodată, ambii sunt vicepreședinți ai Asociației Vânătorilor din România.

Cine să facă Legea vânătorii, susținătorul homosexualității?

L-am întrebat pe directorul general al AGVPS, Neculai Șelaru, cum vede faptul că membri unei asociații de vânătoare promovează în Parlament un proiect privind domeniul vânătorii. Acesta spune că cei doi parlamentari „s-au simțit probabil obligați moral” să facă ceva pentru protecția animalelor.

iordache-kelemen

“Domnii deputați dr. Kelemn Atilla și ing.jr. Florin Iordache au fost aleși, în mai multe legislaturi de câte 5 ani, în funcțiile de vicepreședinți ai AGVPS din România, de reprezentanții a cca. 50.000 de vânători și peste 100.000 de pescari, pentru stima de care se bucură în societatea civilă a vânătorilor și pescarilor sportivi din România. Ambii ocupă aceste funcții în mod onorific, fără a avea vreun fel de avantaj pentru că le-au accepta, ci, din contră, doar obligații. Cu certitudine că dânșii au avut ocazia să cunoască cel mai bine și în mod nemijlocit lacunele actualei legi, criticate permanent de actualii vânători. De aceea, s-au simțit probabil obligați moral să facă ceva în interesul protecției și conservării faunei cinegetice, mediului acestora de viață și a echilibrului în natură, țeluri prioritare urmărite de vânătorii asociațiilor afiliate, dar și a celor neafiliate, la AGVPS”.

Șelaru a sugerat că legile din domeniul vânătorii nu pot fi făcute de “igonorați”, acesta lansând și un atac la deputatul independent Remus Cernea, deși nu l-a numit în răspuns. Cernea inițiase un proiect privind parteneriatul civil între persoanele de același sex, act la care a făcut referire și șeful AGVPS.

cernea-caradja

“Astfel, dacă inițiativele de îmbunătățire a legii nu ar fi trebuit făcute de dânșii și de alți foarte buni cunoscători în domeniu, cine ar fi putut face mai bine acest lucru? Ignoranții în materie, din tabăra protecționiștilor extremiști, a celui ce susține dezinvolt legea homosexualității și alții ca ei?”, a precizat Șelaru.

Cernea declarase anterior pentru PaginadePolitică.ro că a votat împotriva modificărilor la Legea vânătorii și că acest proiect a fost susținut de parlamentarii vânători.

Șelaru a făcut referire și la anumiți “reporteri mercenari”, care s-ar ocupa cu “dezinformări” când vine vorba de vânătoare.