DISTRIBUIȚI

Festivalul Internațional de Fanfare ”Iosif Ivanovici”
Ediția a XIV-a, 3-5 august 2018

ORCHESTRE PARTICIPANTE:

FANFARA VALURILE DUNĂRII – Galați
Înființată în anul 2002, Fanfara “Valurile Dunării” pune în valoare una dintre tradiţiile Galaţilor, tradiție ce datează din anul 1832, odată cu înfiinţarea primei Fanfare Militare în cadrul Regimentului de Marină 11 Siret.
Formație artistică profesionistă, Fanfara “Valurile Dunării” reuneşte instrumentişti cu studii de specialitate și participă la ceremonii, asigurând protocolul militar la sărbători locale și naționale, reprezintă orașul la concursuri și festivaluri de profil și susține concerte de muzică de promenadă și divertisment, având un repertoriu divers din creaţia națională și universală.
Începând cu anul 2005, cu sprijinul Consiliului Judeţean Galați, Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos” organizează Festivalul Internațional de Fanfare “Iosif Ivanovici”, promovând formații prestigioase, dar și orchestre tinere cu potențial și, totodată, aducând un omagiu compozitorului român și artiștilor care, prin măiestria lor, transmit, din suflet către suflet, marelui public, bucuriile muzicii.
Dirijor : MARIN BOROGHINĂ

MUZICA MILITARĂ A FORȚELOR NAVALE ROMÂNE – Constanța
Reorganizată în anul 2006, Muzica Militară a Forţelor Navale Române este o formaţie de prestigiu în peisajul cultural-artistic al meleagurilor dobrogene. Sistematic, orchestra susţine concerte de promenadă în staţiunile de pe litoral, este nelipsită de la ceremonialurile militare din zona Dobrogei și este – în fiecare an – unul dintre elementele centrale ale sărbătorii Zilei Marinei.
Sub bagheta Șefului și Dirijorului Colonel Cornel Ignat, Doctor în muzică, licențiat în Teologie, Muzica Militară a Forţelor Navale s-a făcut cunoscută în întreaga Europă, la evenimente de profil.
Întreaga activitate a Muzicii Militare a Forţelor Navale este sprijinită de Statul Major al Forțelor Navale.
Dirijor: col.CORNEL IGNAT

ORCHESTRA MODEL A DEPARTAMENTULUI TRUPELOR DE CARABINIERI
Rep.Moldova
Fondată în anul 1994, Orchestra-Model este o subdiviziune Departamentului Trupelor de Carabinieri ce promovează valorile culturii naţionale. Actualmente, orchestra este condusă de către maiorul Oleg Cazacu, Maestru în Artă, lector universitar al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.
Din palmaresul formației, menționăm doar anul 2015, când aceasta a participat la festivalurile internaţionale organizate în Franţa şi Italia, unde a câștigat trofeele, fiind și premiată de către preşedintele Republicii Italiene ca cea mai bună orchestră de paradă a anului 2015.
Dirijor : mr.OLEG CAZACU

FANFARA ȘI MAJORETELE CLUBULUI COPIILOR – Târgu Secuiesc
Muzica de fanfară din oraşul Târgu Secuiesc are o tradiţie de 125 de ani. Fanfara Clubul Copiilor, înfiinţată în 1993, are în prezent 50 de membri cu vârste între 10 şi 25 de ani, de la elevi de clasa a IV-a, până la studenţi, ce frecventează săptămânal cursurile de muzică de fanfară.
Repertoriul orchestrei are o mare diversitate: marşuri, prelucrări folclorice, prelucrări clasice, muzică uşoară, muzică de dans şi de film. Fanfara participă anual la numeroase evenimente culturale și sportive, la festivaluri, concerte, comemorări istorice și religioase, întâlniri ale fanfarelor, etc. În repetate rânduri, artiștii au fost invitați să concerteze în Ungaria, Austria, Moldova, Italia și Polonia.
Grupa de performanţă a majoretelor şi grupele avansate sunt prezente alături de fanfară, dar și separat, la diferite activităţi culturale, sportive, festivaluri, sărbători ale comunităților locale și concursuri organizate pentru trupele de majorete.
Dirijor : prof. GYERGYAY BARNA
Coregraf : KISS KATALIN

FANFARA DE COPII ȘI TINERET ”PROMENADA” – Câmpia Turzii
În anul 2001, la îndemnul unor oameni de suflet, iubitori de muzică, se pun bazele unei noi fanfare la Câmpia Turzii, sub patronajul Primăriei, sub denumirea ,,Fanfara Promenada”. Sub conducerea dirijorului Sorin Sălăjan, încep cursurile pe instrumente cu elevi ai şcolilor din oraş. În timp, aceștia au devenit adevărați profesioniști. Orchestra şi-a format un repertoriu bogat cu care a fermecat publicul numeroaselor spectacole susținute atât în ţară, cât şi în străinătate. Dintre ele, un moment special pentru artiștii ”Promenadei” a fost festivalul de la Malgrat de Mar – Spania, unde, în 2006, fanfara, împreună cu trupa de majorette Kisber din Ungaria, a obținut locul I.
Dirijor : SORIN SĂLĂJAN

ORCHESTRA DE SUFLĂTORI “VALAHIA” – Giurgiu
Orchestra a fost înfiinţată în anul 2003 de către Consiliul Local Giurgiu, fondatorul ei fiind profesorul şi dirijorul Virgil Peţanca.
Prin înfiinţarea acestei structuri artistice s-a dorit şi s-a realizat reînnodarea unei mai vechi şi frumoase tradiţii concertistice existente cândva în Giurgiu. Supleţea, omogenitatea, echilibrul familiilor de instrumente dar şi profesionalismul instrumentiştilor permit, practic, abordarea tuturor genurilor muzicale. De la înfiinţare şi până în prezent, Orchestra de Suflători “Valahia” a susţinut sute de concerte de sală şi în aer liber, atât în ţară cât şi în străinătate. Orchestra a înregistrat două albume şi a participat la festivaluri internaţionale de gen în România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia.
Din anul 2006, s-a înfiinţat o echipă de majorete care însoţeşte mereu orchestra. Formaţia se numeşte “STEP UP” şi este pregătită de maestrul coregraf Tania Moga.
Dirijor : VIRGIL PEȚANCA