DISTRIBUIȚI

PE va dezbate alături de vicepreședintele CE Margaritis Schinas și președinția croată cel mai bun mod de a accelera dezvoltarea unui vaccin și a tratamentelor împotriva COVID-19.
UE și statele membre cooperează în cursa pentru a găsi vaccinuri sigure și eficiente pentru a contracara răspândirea COVID-19. Se pune accentul pe dezvoltarea unui vaccin profilactic pentru a preveni boala și un vaccin terapeutic utilizat pentru tratament. În prezent se pun în aplicare proceduri de reglementare accelerate, astfel încât autorizațiile de introducere pe piață pentru medicamente conexe sigure, eficiente și de înaltă calitate să fie acordate cât mai curând posibil.
Pe 4 mai, UE a găzduit evenimentul donatorilor pentru un răspuns global la coronavirus, care a adunat 7.4 miliarde EUR pentru a impulsiona acțiunile legate de vaccinuri, metode de diagnosticare și tratamente împotriva virusului.

Joi după-amiază, 14:30-15:30 ora locală (15:30-16:30 ora României), deputații își vor exprima punctele de vedere cu privire la eforturile depuse în prezent. De asemenea, aceștia vor aborda modalitățile de asigurare a accesului la medicamentele necesare și la prețuri accesibile în timpul epidemiei de COVID-19.