DISTRIBUIȚI

Cortul Pro România, amplasat în Piața Dorobanți din municipiul Buzău, unde se strâng semnături pentru alegerile europarlamentare, a fost vandalizat în acest weekend. Reprezentanții partidului au anunțat Poliția, care a demarat o serie de cercetări.
Viorel Ștefu, membru în Comitetul de coordonare al filialei Buzău a PRO România, fost secretar de stat în MAI, a declarat că “Pro România a instalat la Buzău două corturi pentru strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare, unul dintre corturi, cel amplasat în Cartierul Dorobanți, a fost vandalizat, pereții au fost secționați cu un obiect tăietor”, adăugând că a fost sesizată poliția.

Potrivit sursei citate, Pro România Buzău a solicitat în mai multe rânduri celorlalte formațiuni să aibă o conduită politică civilizată, “iar ideile să fie susținute de la tribună, nu prin forța pumnului, noaptea ca hoț”.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, inspectorul principal Ane Marie Vrapciu, a confirmat pentru Agerpres că “IPJ Buzău a înregistrat dosar penal pentru distrugere, iar cercetările continuă”.