DISTRIBUIȚI

Primăria municipiului Galați a demarat, miercuri, 6 noiembrie 2019, acțiunile de plantare a arborilor pe străzile orașului, în cadrul campaniei de toamnă. Astfel, într-o primă fază, se plantează tei pe străzile Domnească și Ciobanului, frasini pe strada Traian, platani pe străzile Nicolae Caranfil (fostă Dr. Petru Groza) și Oltului.
Primăria municipiului Galați derulează, prin intermediul societății Gospodărire Urbană, o amplă campanie de plantări de arbori, în diferite zone ale orașului. Este vorba despre aproximativ 2.000 de noi arbori, prevăzuți în planul municipalității din această toamnă.
Un lot de 1.300 de arbori provine de la Direcția Silvică, fiind vorba despre diferite specii, respectiv ulm de Turkestan (300), cenușar (500), frasin american (200), stejar brumăriu (100) și arțar (200). În plus, Societatea Gospodărire Urbană se ocupă și de plantarea unui lot de 351 de arbori, respectiv tei argintiu (56), platan (88), prun (30) frasin (50), mesteacăn (60), Ginkgo Biloba (25) și ulm (42).Cei 351 de arbori, aflați într-un stadiu avansat de dezvoltare, se plantează în locul celor uscați sau afectați de diferite boli.
În municipiul Galați se vor mai planta alți 160 de arbori cu sprijinul și contribuția unor parteneri privați care au răspuns pozitiv demersului Primăriei. De asemenea, în perioada următoare se vor mai planta 100 de arbori în cadrul proiectelor de modernizare derulate de municipalitate cum ar fi zona centrală sau zona Colegiului Mihail Kogălniceanu. Pe strada Brăilei, pe sectoarele unde s-a acționat până în prezent cu lucrări ample de reparații, se vor planta alți 28 de arbori.