DISTRIBUIȚI

Timp de două zile Galaţiul va fi gazda uneia dintre cele mai importante edituri de carte de poezie (şi nu numai) din Europa, Editura Vinea, şi a poetului Nicolae Tzone, directorul acestei edituri.

Biblioteca Judeţeană V.A. Urechia va fi implicată în trei activităţi din cadrul acestei manifestări:

– prima, miercuri, 11 decembrie, orele 12.00, va fi la Filiala nr. 1 Costache Negri, (în colaborare cu Fundaţia Andreiana Juventus Galaţi), prezentându-se cele mai noi apariţii ale Editurii, invitată specială fiind poeta gălăţeană Luminiţa Potîrniche, care îşi va lansa cartea apărută la Editura Vinea, „Războiul de marţi”!

Nicolae Tzone va avea o lectură publică, liceenii de la Emil Racoviţă făcând cunoştinţă astfel, printre altele, cu… Nicolae Magnificul şi Dona Juana, două personaje memorabile!

– a doua, tot miercuri, orele 14.30, sub patronajul Casei Corpului Didactic şi al Liceului Tehnologic „Carol I”, se va organiza simpozionul „Literatura ca mod de viaţă”, Biblioteca Judeţeană V.A.Urechia organizând şi o expoziţie cu cărţi de la Editura Vinea aflate în colecţiile sale.

Nicolae Tzone va lectura din cărţile sale, toate traduse în limbi de circulaţie internaţională, „Nicolae Magnificul”, „Viaţa cealaltă şi moartea cealaltă”, „Capodopera maxima”.

Moderator va fi scriitorul şi cronicarul literar Adi G. Secară.

– în cadrul Salonului cultural-literar Axis libri, aflat la a 300-a ediţie de la înfiinţare, de joi, 12 decembrie 2019, orele 17.00, NICOLAE TZONE va susţine un recital din cea mai nouă carte a sa, în curs de apariţie, „DUNĂRE KILOMETRUL 510 / o poveste de viață de moarte și de naștere/ cum nu au mai fost și nici nu vor mai fi altele”…

Cu un doctorat în Geo Bogza şi avangarda românească, Nicolae Tzone va susţine şi o conferinţă despre avangarda românească, dar şi despre poeţi importanţi, precum Nichita Stănescu, Gherasim Luca, Mihail Gălăţanu, Ion Vinea, Constant Tonegaru, Daniel Bănulescu şi alţii, publicaţi la Editura Vinea care în anul 2020 va împlini 30 de ani.

Moderatori vor fi Corina Emanuela Dobre, manager al Bibliotecii Judeţene V.A.Urechia şi Adi G. Secară.

În deschiderea activităţii de joi, 12 decembrie, ora 17:00, va fi un program scurt de colinde şi o scenetă, „Rob them gently”, în interpretarea trupei de teatru anglofon „Rainbow”, a Colegiului Economic Virgil Madgearu, coordonatori profesori Mihaela Căpăţînă şi Adina Zaharia.

Florina Diaconeasa
Sef Serviciu Relatii cu Publicul
Biblioteca V.A. Urechia Galati
tel. 0732.334661