DISTRIBUIȚI

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 13.09.2020, în jurul orei 12:21, o femeie în vârstă de 36 ani, a condus un autoturism în municipiul Galați pe strada Poșta Veche dinspre strada Bucovinei și ajungând la intersecție cu strada Anul Revoluției, nu a respectat indicatorul oprire “Stop” intrând în coliziune cu un alt autoturism (taxi) condusă de un bărbat în vârstă de 43 ani care circula dinspre strada Basarabiei către strada Rizer.
În urma impactului a rezultat ranirea ușoara a taximetristului și a altor doi bărbați, pasageri ce se aflau pe bancheta din spate. De asemenea autoturismul care a provocat evenimentul rutier a fost proiectat în zidul clădirii unui imobil de pe strada Poșta Veche.
Ambii conducători auto au fost testați alcool scop rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 Cod Penal pentru săvârşirea infracțiunii de „Vătămare corporală din culpă”.
***
La data de 13.09.2020, în jurul orei 13.15, Poliţia oraşului Tg. Bujor a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier la calea ferată din afara localităţii Lungeşti, comuna Bălăbăneşti, județul Galaţi, pe drumul comunal 69 Lungeşti-Docani.
Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că o tânără în vârstă de 20 ani, ce posedă permis de conducere categoria B din anul 2018, în timp ce conducea un autoturism în care se mai afla în partea dreapta-faţă o altă tânără în vârstă de 22 ani, nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, semnalizată corespunzător, iar autoturismul a fost lovit de trenul Regio Tg. Bujor – Bârlad. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei autoturismului şi a pasagerei.
Conducătoarea auto a fost transportată cu eclicopterul SMURD la Spitalul Judetean Galaţi, iar pasagera autoturismului a fost transportată cu un echipaj de ambulanţă la Spitalul orăşenesc Tg. Bujor, ulterior urmând a fi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galaţi pentru investigaţii amănunţite.
CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAȚI ÎN TRAFIC DUPĂ CE AU CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE SAU SUBSTANȚE PSIHOACTIVE
La data de 13.09.2020, în jurul orei 12.20, un bărbat în vârstă de 32 ani a fost depistat în trafic conducând un autoturism pe strada Unirii, din municipiul Tecuci iar în urma testului cu aparatul Druger Drugtest a rezultat pozitiv la cocaină.
În cauza s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 2 Cod Penal pentru săvârşirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
***
La data de 13.09.2020, în jurul orei 22:00, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smîrdan au depistat un bărbat în vârstă de 45 ani din comuna Rediu, județul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251 din comuna Cuza Vodă, direcţia Galaţi – Pechea, având o concentraţie alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării cu aparatul etilotest Drager.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul de Urgenţă Galaţi, unde i s-a recoltat o singură probă biologică de sânge, refuzând-o pe cea de-a doua.
S-a întocmit dosar de penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe„ faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 Cod Penal.
***
La data de 13.09.2020, în jurul orei 01:00, polițiști din cadrul Poliției oraș Tg. Bujor l-au depistat pe D.J. 242H, localitatea Jorăști, județul Galați pe un tânăr de 22 ani în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, acesta fiindu-i încredințat de un alt tânăr în vârstă de 28 ani.
Cel depistat a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultatul fiind de 0,12mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că s-a luat măsura sancționării contravenționale a acestuia.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Conducere a unui autovehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 art.1 Cod Penal și „Încredințarea unui vehicul pentru conducere”, faptă prevăzută și pedpsită de art. 335 alin. 3 Cod penal.
CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAȚI ÎN TRAFIC AVÂND DREPTUL DE CONDUCERE SUSPENDAT
La data de 13.09.2020, în jurul orei 19.20, un bărbat în vârstă de 35 ani a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe strada Tunelului din municipiul Galați dinspre strada Macului către strada Traian ce nu figurează ca înregistrat/înmatriculat. Acest autoturism avea plăcuțe de înmatriculare provizorii iar în urma verificării în baza de date a Poliției s-a stabilit faptul că acest nr. de înmatriculare provizoriu a fost atribuit în perioada 02.12.2019- 29.02.2020 unui alt autoturism având o marcă diferită.
De asemenea s-a stabilit faptul că persoana depistată nu avea dreptul să conducă întrucât avea persmisul reținut.
S-a întocmit dosar penal conform art. 334 al. 1, 2 și art. 335 al 2 Cod Penal.
***
La data de 13.09.2020, în jurul oreei 19:10, polițiști din cadrul Secției Rurale nr.6 Tecuci, au depistat pe raza comunei Gohor, județul Galați, pe un bărbat în vârstă de 32 ani care conducea un autoturism pe DJ 241 din direcția localității Tănăsoaia către comuna Berheci având dreptul de a conduce suspendat.
Precizăm faptul că la vederea autospecialei de serviciu, conducătorul autoturismului a oprit imediat în afara părții carosabile, după care a coborât din autoturism. În urma legitimării și verificării în bazele de date ale Poliției, s-a stabilit faptul că cel în cauză posedă permis de conducere pentru categoriile AM, B, B1, dar la mențiuni figurează cu dreptul de a conduce suspendat, fapt pentru care s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 2 Cod Penal.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „Vătămare corporală din culpă, fapta prevăzută și pedepsită de art. 196 alin. 1 Cod penal.