DISTRIBUIȚI

PERSOANĂ URMĂRITĂ NAȚIONAL, DEPISTATĂ ȘI REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTII GĂLĂȚENI

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au identificat și reținut o femeie de 44 de ani, din municipiul Galați, urmărită național, pe numele căreia Judecătoria Sectorului 1 București emisese, în data de 20.08.2020, un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Întrucât existau suspiciuni că persoana ar mai fi săvârșit, în data de 14.09.2020, un furt dintr-o locuință, de pe strada Macedonă, din municipiul Galați, aceasta a fost condusă la sediul poliției, pentru audieri, unde a recunoscut comiterea faptei respective.
Ulterior audierii, femeia, condamnată la 6 ani și 8 luni închisoare, a fost încarcerată în Penitenciarul Galați, în vederea executării pedepsei.
A PIERDUT CONTROLUL DIRECȚIEI ȘI S-A OPRIT ÎNTR-UN COPAC
La data de 21 septembrie a.c., ora 13.50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.L. 253, în localitatea Viile.
La fața locului, după primele verificări, polițiștii au stabilit că, un bărbat, de 51 de ani, a condus o autoutilitară pe drumul mai sus menționat și, la intrarea într-o curbă la stânga, ar fi pierdut controlul direcției, părăsind partea carosabilă și intrând în impact frontal cu un copac. Bărbatul aflat la volan a suferit mai multe leziuni, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Rezultatul testării alcoolscopice a fost negativ, polițiștii întocmind, în cauză, dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE, SAU SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 18.45, polițiștii Secției 5 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Serei, din localitate, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani.
Întrucât acesta nu a putut prezenta polițiștilor permisul de conducere, au fost efectute verificări în bazele de date, constatându-se că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
***
La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești au depistat, la volanul unui autoturism care se deplasa pe o stradă din localitatea Smulți, un bărbat, de 52 de ani, din localitate, aflat sub influența alcoolului.
Întrucât, la testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii l-au condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, întocmind totodată, dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.