DISTRIBUIȚI

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic,pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, un autoturism condus de un bărbat, despre care au constatat că emană halenă alcoolică.
Întrucât, la testarea alcoolscopică, conducătorul auto a prezentat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, polițiștii întocmind dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În aceeași zi, în jurul orei 16.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au oprit în trafic, pe D.J. 255C, în localitatea Smârdan, un moped cu care circula un bărbat, de 49 de ani, din comuna Cuza Vodă.
Bărbatul nu a putut prezenta polițiștilor permisul de conducere, în urma verificărilor făcute în bazele de date, constatând-se că acesta nu este deținător al unui astfel de document.
Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

REȚINUȚI DUPĂ CE AR FI COMIS UN FURT ȘI AR FI AMENINȚAT PĂGUBITUL

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Tulucești au fost sesizați cu privire la furtul unui laptop, comis în noaptea de 20/21 noiembrie, dintr-o locuință de pe raza localității.
În urma sesizării, polițiștii au întocmit dosar penal și, la scurt timp, prezumtivii autori ai faptei, doi bărbați, de 31 și 23 de ani, ambii din comuna Tulucești, au fost identificați, laptp-ul fiind recuperat și restituit păgubitului.
În cursul serii de 22 noiembrie, bărbatul de 31 de ani ar fi amenințat persoana păgubită cu acte de violență, pe motiv că a sesizat poliția cu privire la săvârșirea furtului, ca urmare, cercetările fiind extinse și sub aspectul comiterii infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiției.
Polițiștii i-au reținut pe cei doi bărbați, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
PERCHEZIȚII ÎN CADRUL UNUI DOSAR PENAL DE CONTRABANDĂ CALIFICATĂ CU ȚIGARETE

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați au pus în executare, în această dimineață, trei mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt cercetate pentru contrabandă calificată cu țigarete.

Perchezițiile domiciliare au vizat trei locații, din municipiul Galati, aparținând persoanelor implicate în activitatea infracțională.

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit și indisponibilizat aproximativ 1 400 de pachete țigarete diferite mărci, fără timbru de acciză, de proveniență Republica Moldova (27 500 țigarete), precum și mai multe documente care constituie probe în dosarul penal.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada septembrie – noiembrie 2020, un bărbat, de 50 de ani și o femeie, de 49 de ani, ambii cu dublă cetățenie, română și moldovenească, au introdus în țară, au deținut și comercializat țigarete de provenință Republica Moldova, fără timbru de acciză.

Cei doi au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de mâine, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vedere dispunerii unei măsuri preventive.

MINOR RĂNIT ÎN URMA UNUI ACCIDENT RUTIER

La data de 23 noiembrie a.c., la ora 13.30, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.J. 251, în localitatea Smârdan.
La fața locului, polițiștii au constatat că, un bărbat, de 31 de ani, care conducea un autotractor în remorca căruia transporta zgură, ar fi pierdut controlul direcției, pe un sector de drum în curbă deosebit de periculoasă, și s-a răsturnat pe partea dreaptă a sensului de mers, acroșând un autoturism parcat.

În urma incidentului, marfa transportată s-a împrăștiat pe trotuarul aferent drumului, un minor, de 8 ani, care se deplasa pe acesta, fiind rănit și transportat la spital.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
CERCETAȚI ȘI REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați au identificat un bărbat, de 30 de ani, și un adolescent, de 17 ani, ambii din municipiul Galați, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.
Din cercetări, a reieșit că, în data de 08.11.2020, în jurul orei 03.00, cei doi ar fi abordat conducătorul auto al unui taxi, care staționa cu autoturismul în dreptul unui bloc, de pe Bulevardul George Coșbuc, și, amenințându-l cu un cuțit, l-ar fi obligat să le înmâneze suma de aproximativ 250 de lei, ținută la parasolarul mașinii.
Persoanele în cauză au fost depistate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audiere, ulterior fiind reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
În cursul acestei zile, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă.

***

Alte două persoane, bănuite, de asemenea, de comiterea unui tâlhării, au fost identificate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan, fiind reținute pentru 24 de ore.
Este vorba despre doi adolescenți, de 17 ani, ambii din comuna Pechea, care, în data de 17 noiembrie, în jurul orei 18.45, ar fi folosit violența pentru a deposeda victima, un minor, de 15 ani, aflat pe o bancă din parcul localității, de telefonul mobil, un acumultor extern și un ceas de mână, pe care le avea asupra sa.
Odată cu depistarea prezumtivilor autori, a fost recuperat și prejudiciul, cei doi urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.