DISTRIBUIȚI

CERCETAȚI PENTRU MAI MULTE INFRACȚIUNI DE FURT

La data de 31 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Galați, în colaborare cu polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Galați, au identificat, depistat și condus la sediul poliției, doi tineri, de 21 și 22 de ani, cunoscuți cu preocupări infracționale și bănuiți că ar fi comis mai multe furturi din autoturisme.
Astfel, în urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat a reieșit că cei doi, în perioada 23 – 31 mai, folosind ca mod de operare ”spargerea geamului”, ar fi comis cinci infracțiuni și o tentativă de furt din autoturisme, pe raza municipiului Galați, sustrăgând bunuri din interiorul acestora și creând un prejudiciu de aproximativ 3400 de lei, care nu a fost recuperat.

ACCIDENTE RUTIERE PE FONDUL NEACORDĂRII DE PRIORITATE ȘI AL NEATENȚIEI

La data de 31 mai a.c., în jurul orei 14.20, pe D.J. 241, în comuna Gohor, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea a patru persoane.
Astfel, un bărbat, de 40 de ani, din comuna Brăhășești, a condus autoturismul dinspre comuna Țepu și, la un moment dat, a pierdut controlul direcției, a intrat în șanțul de pe sensul opus și s-a oprit într-un podeț betonat. În urma impactului, atât conducătorul auto, cât și alte trei persoane cu vârste cuprinse între 32 și 40 de ani, aflate

în mașină, au suferit leziuni, fiind transportate la spital unde au rămas internate pentru îngrijiri medicale.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
***

La data de 01 iunie a.c., în jurul orei 13.45, pe D.N. 26, în zona km 6, s-a produs un accident rutier, în urma căruia 3 persoane au fost rănite.
Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că o femeie, de 39 de ani, conducând autoturismul dinspre municipiul Galați către comuna Vânători, pe banda 1 de circulație, a schimbat direcția de mers, în mod neregulamentar, încălcând marcajul longitudinal dublu continuu, și nu a acordat prioritate autoturismului care circula din sens opus, intrând în coliziune cu acesta. Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferiței vinovate, dar și a celei din a doua mașină, în vârstă de 52 de ani, precum și a unui bărbat de 55 de ani, pasager în aceasta.
Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale iar polițiștii fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

În aceeași zi, în jurul orei 16.15, un alt accident rutier a avut loc pe D.J. 255, între localitățile Pechea și Suhurlui.
Un tânăr, de 21 de ani, din comuna Rediu, a condus autoturismul pe drumul mai sus menționat și, din cauză că nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul din fața sa, a intrat în coliziune cu acesta. Din impact a rezultat rănirea unei femei, de 49 de ani, pasageră în mașina vinovată de producerea accidentului, care nu a necesitat însă internarea în spital.
Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

DEPISTAȚI LA VOLAN, SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 31 mai a.c., în jurul orei 20.40, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Regina Maria din comuna Drăgănești, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 45 de ani, din localitate.
Întrucât la testarea alcoolscopică acesta a prezentat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 02 iunie a.c., în jurul orei 16.40, polițiștii Postului de poliție Ghidigeni au observat pe D.J. 240 un autoturism care circula dinspre localitatea Gefu către localitatea Tălpigi, având o deplasare sinuoasă.
Polițiștii au oprit autoturismul respectiv și controlând documentele tânărului, de 23 de ani, aflat la volan, au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, la testarea alcoolscopică, tânărul a prezentat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare, polițiștii i-au întocmit dosar penal atât pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cât și pentru conducere fără permis.