DISTRIBUIȚI

DOSAR PENAL PENTRU TĂIERE ILEGALĂ DE ARBORI

La data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii Postului de Poliție Nicorești au depistat în flagrant, în pădurea de pe raza comunei Poiana, doi bărbați, de 41 și 36 de ani, ambii din comuna Poiana, în timp ce tăiau, folosind un motofierăstrău mecanic, material lemnos de esență salcâm.
La fața locului, în prezența unui reprezentant al Ocolului Silvic Tecuci, a fost găsit un atelaj hipo, precum și 10 arbori tăiați ilegal, cu diametrele la cioată cuprinse între 6–14 cm. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia ocolului silvic, motofierăstrăul fiind ridicat de polițiști.
În cauză a fost întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

A CONDUS O AUTOUTILITARĂ, DEȘI AVEA PERMISUL REȚINUT

La data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 18.15 polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au oprit în trafic, pe D.J. 240, o autoutilitară care circula spre comuna Ghidigeni.
Cu ocazia controlului documentelor, conducătorul auto, identificat în persoana unui tânăr, de 24 de ani, din comuna Nicorești, a declarat că nu are asupra sa nici cartea de identitate, nici permisul de conducere. În consecință, polițiștii l-au verificat în bazele de date, constatând că figurează ca având permisul de conducere reținut.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați cu privire la producerea unui incident rutier, pe strada Tecuciul Nou, din municipiul Tecuci.
La fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 35 de ani, a condus autoturismul pe drumul mai sus menționat și, la un moment dat, a pierdut controlul direcției, intrând într-un podeț și răsturnându-se.
În urma incidentului nu au rezultat decât pagube materiale, dar la testarea alcoolscopică a conducătorului auto, valoarea înregistrată de aparatul etilotest a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, la intersecția dintre străzile Frunzei și Brăilei, din municipiul Galați, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.
Acestea, circulând din direcții opuse, au intrat în coliziune, în intersecția menționată, în urma impactului rezultând rănirea celor doi conducători auto, doi bărbați de 31, respectiv 20 de ani.
Aceștia au fost transportați la spital pentru investigații medicale și, totodată, au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, polițiștii efectuând cercetări pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul.

CERCETAT PENTRU PORT SAU FOLOSIRE FĂRĂ DREPT DE OBIECTE PERICULOASE

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 14.40, polițiștii Secției 4 Poliție Galați au fost sesizați cu privire la faptul că, agenții de pază ai unui supermarket, din municipiul Galați, au reținut un tânăr, având un comportament suspect.
În urma sesizării, polițiștii au mers la fața locului și au stabilit că este vorba despre un tânăr, de 18 ani, din comuna Scânteiești. La controlul corporal, asupra acestuia a fost găsit un pistol neletal, din categoria armelor airsoft, calibrul 6 mm, și încărcătorul aferent conținând 7 bile din ceramică.
Întrucât legea interzice purtarea fără drept a unui astfel de tip de armă neletală, în locuri publice, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.