DISTRIBUIȚI

VICTIME PE MARCAJUL PIETONAL

La data de 05 iunie, în jurul orei 14.00, pe strada Tecuci din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o bicicletă.
Astfel, un bărbat, de 25 de ani, din municipiul Galați, aflat la volanul autoturismului, a circulat pe strada mai sus menționată și, la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918, a acroșat un tânăr, de 22 de ani, care, pe bicicletă, traversa pe marcajul pietonal și culoarea verde a semaforului electric, pe sensul său de mers. Victima a mers la spital pentru îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.
Conducătorul auto care, inițial, a plecat de la locul accidentului, s-a prezentat câteva ore mai târziu la sediul poliției, unde a fost testat alcoolscopic și s-a stabilit că nu consumase alcool.
Polițiștii efectuează cercetări în această cauză, pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

***

Un alt accident rutier, pe trecerea de pietoni, s-a petrecut în aceeași zi, pe strada Oltului din municipiul Galați.
Polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, la ora 20.00, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, un bărbat, de 51 de ani, din localitate, a condus

autoturismul pe strada mai sus menționată și, pe marcajul pietonal de după intersecția cu strada Barboși, a accidentat o femeie, de 41 de ani, care traversa de la stânga către
dreapta direcției sale de deplasare. Aceasta a fost transportată la spital, dar nu a necesitat internarea.
Atât victima accidentului, cât și conducătorul auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
Și în acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

RĂNIT, DUPĂ CE NU S-A ASIGURAT LA COBORÂREA DINTR-UN TRACTOR

La data de 05 iunie a.c., ora 17.00, Poliția Orașului Târgu Bujor a fost sesizată, prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.J. 242B, în localitatea Moscu, soldat cu rănirea unei persoane.
La fața locului, polițiștii au constatat că victima accidentului, un bărbat, de 47 de ani, a coborât dintr-un tractor oprit pe partea dreaptă a drumului, fără să se asigure, moment în care a fost lovit de un autoturism care se angajase în depășirea tractorului.
Persoana în cauză a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale, iar șoferii celor două autovehicule au fost testați alcoolscopic, rezultând că nu se aflau sub influența alcoolului.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

SURPRINȘI LA VOLAN, SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 05 iunie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Crizantemelor din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 39 de ani, din localitate.
La testarea alcoolscopică a acestuia, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Un alt conducător auto, cercetat acum pentru comiterea aceleiași infracțiuni, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Galați, în data de 06 iunie, pe strada Brăilei, din municipiul Galați.
Tânărul, de 26 de ani, din localitate, a prezentat la testarea alcoolscopică valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei.