DISTRIBUIȚI

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, un bărbat, de 47 de ani, din comuna Braniștea, a condus autoturismul pe strada Drumul de Centură, din municipiul Galați, și, la intersecția cu Bulevardul Siderurgiștilor, a intrat în impact cu autoturismul care circula în fața sa.
În urma incidentului, au rezultat doar pagube materiale, dar polițiștii sosiți la fața locului l-au testat alcoolscopic pe conducătorul auto, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Pentru comiterea aceleiași infracțiuni este cercetat și un bărbat, de 48 de ani, din comuna Corod, depistat de polițiști în trafic, conducând autoturismul pe raza localității mai sus menționate.
La testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar penal.

***

La data de 20 ianuarie a.c.,în jurul orei 14.00, pe D.N. 25, în comuna Ivești, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele verificări, a reieșit că două autoturisme conduse de o femeie, de 39 de ani, respectiv un bărbat, de 46 de ani, au intrat în coliziune, într-o intersecție din localitatea mai sus menționată. În urma impactului, unul dintre acestea a părăsit partea carosabilă, acroșând lateral un alt autovehicul, staționat în afara drumului, pe spațiul verde.
Accidentul s-a sodat cu rănirea femeii aflate la volanul unuia dintre autoturismele implicate, precum și cu avarierea acestora.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE DROGURI

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară fără drept de droguri de risc și mare risc, precum și trafic de droguri de risc și mare risc. Trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore.

Perchezițiile au avut loc la data de 19 ianuarie a.c., în municipiul Galați, după ce, în aceeași zi, în cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea traficului de droguri de risc și mare risc, cinci tineri au fost surprinși în flagrant delict, în timp ce ar fi ridicat un colet expediat din Marea Britanie, ce conținea 6,5 kg de cannabis.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate 180 de grame de cocaină, precum și suma de 800 de lire sterline.

Polițiștii au pus în executare 10 mandate de aducere și, după audierea persoanelor, la sediul D.I.I.C.O.T. Galați, trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.