DISTRIBUIȚI

MINOR CERCETAT PENTRU FURTURI DIN AUTOTURISME

La data de 06 iunie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați au identificat un adolescent, de 17 ani, din comuna Munteni, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt.
În urma cercetărilor, a reieșit că, în noaptea de 29/30 aprilie, acesta ar fi spart geamul unui autoturism parcat pe strada Tineretului, din municipiul Galați, și ar fi sustras din interiorul acestuia un dispozitiv GPS. De asemenea, în noaptea de 04/05 iunie, folosind același mod de operare, ar fi sustras mai multe scule mecanice dintr-o autoutilitară parcată pe strada Furnaliștilor.
Prejudiciul în valoare de aproximativ 1200 lei nu a fost recuperat.

DOSARE PENALE PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 06 iunie a.c., în jurul orei 08.20, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca au oprit în trafic, pe D.J. 251, în comuna Matca, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 42 de ani, din localitate.
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului

***

În aceeași zi, în jurul orei 22.20, polițiștii au depistat un alt conducător auto aflat la volan, sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat, de 34 de ani, care a condus autoturismul pe D.J. 251, pe raza comunei Cudalbi și care, la testarea alcoolscopică, a prezentat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și în cazul acestuia polițiștii efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului.