DISTRIBUIȚI

ACTIVITĂȚI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID – 19

104 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Sars Cov 2.

În data de 17 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 1870 de persoane și 132 de societăți comerciale.

Totodată, polițiștii au controlat 124 de locații (restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 215 mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale, în valoare de 28 550 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.
ARME DE VÂNĂTOARE LETALE, DESCOPERITE LA O PERCHEZIȚIE DOMICILIARĂ

La data de 17 februarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe periculoase și cei ai Serviciului Criminalistic au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 51 de ani, din municipiul Galați.
Cu această ocazie, într-o încăpere a locuinței, sub pat, au fost găsite două puști de vânătoare, calibrul 16 mm, respectiv 30x30Win, arme letale deținute fără drept.
În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, polițiștii continuând investigațiile pentru a stabili proveniența armelor respective.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 19.40, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe strada Domnească, din municipiul Galați, în urma căruia, un pieton a fost rănit.
Polițiștii sosiți la fața locului, au stabilit că victima, un bărbat, de 47 de ani, ar fi încercat să traverseze strada, fiind acroșată de un autoturism, al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea înregistrată fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la spital, unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale.

La scurt timp, polițiștii au identificat și conducătorul auto implicat în accident, o tânără, de 22 de ani, din municipiul Galați, al cărei rezultat la testarea alcoolscopică, a fost negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal, tânăra fiind cercetată pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

***

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au oprit în trafic, pe D.J. 241, un autoturism care circula către localitatea Gara Berheci, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat, din municipiul Tecuci.
Întrucât, la testarea alcoolscopică, conducătorul auto a prezentat valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, polițiștii întocmind, în cauză, dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.