DISTRIBUIȚI

”LOVERBOYS” REȚINUȚI PENTRU PROXENETISM

La data de 20 august a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Galați și cei ai Poliției Orașului Târgu Bujor au efectuat 6 percheziții domiciliare, în municipiul Galați și orașul Târgu Bujor, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.
Cu această ocazie, au fost găsite și ridicate un autoturism de lux, despre care există date că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni, precum și suma de 1 450 euro.
Totodată, au fost puse în executare trei mandate de aducere, pentru trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani, toți din orașul Târgu Bujor, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.
Din cercetări a reieșit că, din anul 2012 până în prezent, folosind metoda ”Loverboy”, aceștia ar fi racolat 10 tinere, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, pe care le-ar fi transportat în străinătate (Italia, Spania, Belgia, Austria, Elveția), unde, printr-un comportament agresiv, le-ar fi determinat să practice prostituția în beneficiul lor, prejudiciul creeat fiind de aproximativ 80 000 de euro.
Cei trei au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de arestare preventivă.

ACCIDENT RUTIER SOLDAT CU TREI RĂNIȚI

La data de 20 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.E. 581, soldat cu rănirea a trei persoane.
Din primele verificări a reieșit că un tânăr, de 24 de ani, din Republica Moldova a condus autoturismul pe drumul mai sus menționat, deplasându-se dinspre municipiul

Tecuci către municipiul Bârlad și, la un moment dat, în afara localității Priponești, a pătruns pe contrasens, lovind frontal un autotractor care circula regulamentar, ambele autovehicule părăsind partea carosabilă și oprindu-se în câmp.
În urma impactului, atât șoferul autoturismului, cât și două tinere, de 19 și 20 de ani, pasagere în acesta, au suferit leziuni, fiind transportați la spital, fără a necesita însă internare.
Conducătorii auto implicați în accident au fost testați alcoolscopic, rezultând că nu au consumat alcool.
Polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

MINOR IDENTIFICAT DUPĂ CE AR FI ÎNCERCAT SĂ FURE DIN AUTOTURISME

La data de 20 august a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați au depistat și condus la sediul poliției un minor, de 17 ani, din municipiul Galați, bănuit de săvârșire a trei tentative de furt din autoturism.
În perioada 25/27 iulie a.c., adolescentul ar fi spart geamurile portierelor a trei autoturisme, parcate în municipiul Galați, pe străzile Frunzei și Nae Leonard, răvășind lucrurile din interiorul acestora, fără a sustrage nimic, creând însă un prejudiciu de 1700 lei, reprezentând contravaloarea geamurilor sparte.
Polițiștii continua cercetările în această cauză, pentru stabilirea întregii activități infracționale a minorului.

A CONDUS AUTOTURISMUL DEȘI ERA BĂUT ȘI NU POSEDA PERMIS DE CONDUCERE

La data de 21 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Frunzei din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr, de 18 ani, din localitate.

În urma verificărilor, a rezultat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea alcoolscopică, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.