DISTRIBUIȚI

PIETON ACCIDENTAT CA URMARE A TRAVERSĂRII NEREGULAMENTARE

La data de 30 septembrie a.c., ora 07.35, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe strada Drumul de Centură, din municipiul Galați, soldat cu rănirea unui pieton.
La fața locului, polițiștii au constatat că accidentul s-a produs ca urmare a traversării neregulamentare, prin loc nepermis, a victimei, un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Galați. Pietonul a fost acroșat de un autoturism care se deplasa pe strada mai sus menționată, pe banda a doua de circulație, femeia, de 36 de ani, aflată la volan neputând să evite impactul cu acesta.
Victima a fost transportată la spial, unde a rămas internată pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, constatându-se că nu se afla sub influența alcoolului.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ACCIDENT RUTIER PE FONDUL NEACORDĂRII DE PRIORITATE

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, la intersecția străzilor Mercur și Portului s-a produs un accident rutier, cauza fiind neacordarea de prioritate.
Polițiștii Biroului Rutier Galați, ajunși la fața locului, au stabilit că accidentul ar fi fost provocat de un cetățean italian, aflat la volanul unui autoturism, și care, ajuns în

intersecția mai sus menționată, nu a acordat prioritate de trecere altui autoturism care circula regulamentar, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, un adolescent, de 17 ani, pasager în prima mașină, a suferit leziuni fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negative.
Polițiștii efectuează, în cauză, cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

DEPISTAT FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM NEÎNMATRICULAT

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 18.45, polițiștii Secției 1 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada General Alexandru Cernat, un autoturism cu număr de înatriculare provizoriu, condus de un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Galați.
Verificând documentele autoturismului și ale conducătorului auto, polițiștii au constatat că autorizația de circulație provizorie era valabilă doar până la data de 15.09.2019, iar bărbatul aflat la volan nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Ca urmare, au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.