DISTRIBUIȚI

DEPISTAȚI LA VOLANUL AUTOTURISMULUI, DEȘI NU AVEAU DREPTUL DE A CONDUCE

La data de 01 noiebrie a.c., în jurul orei 18.40, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Oțelarilor, din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Piscu.
Cu ocazia controlului documentelor și a verificării în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul are permisul de conducere anulat, motiv pentru care au întocmit dosar penal pentru înfracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

***

A doua zi, un alt bărbat, de 36 de ani, din comuna Șendreni, a fost depistat de polițiști conducând autoturismul pe strada Primăriei, din localitate, deși avea permisul de conducere suspendat.
Mai mult, cu ocazia legitimării, bărbatul s-a prezentat sub o altă identitate, cu scopul de a induce în eroare polițiștii.
Acesta este cercetat acum, atât pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cât și pentru fals privind identitatea.

***

În aceeași zi, în jurul orei 22.40, polițiștii au depistat, la volanul unui autoturism care circula pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Galați, un minor de 17 ani, care nu deținea permis de conducere.
În urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul îi fusese încredințat, cu puțin timp înainte, chiar de proprietarul lui, un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Galați, care cunoștea faptul că acesta nu are dreptul de a conduce.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane care nu are acest drept.

DOSARE PENALE PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Nu mai puțin de 7 dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, au întocmit polițiștii gălățeni, în acest sfârșit de săptămână.
7 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 62 de ani, au fost surprinși de polițiști, în timp ce conduceau autoturismul, pe raza județului Galați, deși se aflau sub influența alcoolului. Aparatul etilotest a înregistrat valori de la 0,41mg/l până la 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate cazurile șoferii fiind conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

***

În cazul unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Galați, care a condus autoturismul pe strada Crizantemelor și a refuzat atât testarea alcoolscopică, cât și prelevarea de mostre biologice, polițiștii au întocmit dosar penal pentru refuzul prelevării de mostre biologice.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDe la IPJ
Articolul următorDe la IPJ