DISTRIBUIȚI

ARMĂ LETALĂ DE VÂNĂTOARE GĂSITĂ DE POLIȚIȘTI LA O PERCHEZIȚIE DOMICILIARĂ

La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.
Cu această ocazie, la domiciliul unui bărbat, de 45 de ani, din comuna Liești, județul Galați, polițiștii au găsit o pușcă de vânătoare, calibrul 12, având seria ștearsă, armă letală supusă autorizării, precum și 22 de cartușe, calibrul 12, muniție letală, acestea fiind deținute fără drept de persoana în cauză.
Bărbatul le-a declarat polițiștilor că ar fi achiziționat arma de la un cetățean moldovean, în urmă cu trei ani, și în tot acest timp a păstrat-o la domiciliu, cunoscând că este supusă autorizării.
Acesta este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, fiind reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, și urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești cu propunere de arestare preventivă.

URMĂRIT INTERNAȚIONAL REȚINUT DE POLIȚIȘTI CU OCAZIA SOLICITĂRII CERTIFICATULUI DE CAZIER JUDICIAR

La data de 16 ianuarie a.c., la ghișeul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă din cadrul I.P.J. Galați, s-a prezentat un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Galați, solicitând un certificat de cazier judiciar, în vederea angajării.
Efectuând verificări, polițiștii au constatat că bărbatul figura, în bazele de date ale poliției, ca fiind dat în urmărire internațională. Pe numele său fusese emis un mandat european de arestare de către autoritățile italiene, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 6 ani pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.
Persoana în cauză a fost reținută de polițiști și, în cursul zilei de astăzi, a fost prezentată magistraților Curții de Apel Galați, care au emis un mandat de arestare provizorie, în vederea extrădării.

S-AU URCAT LA VOLAN DUPĂ CE AU CONSUMAT ALCOOL

La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, un bărbat, de 39 de ani, a condus autoturismul pe strada Ionel Fernic, din municipiul Galați și, pe fondul nepăstrării distanței în mers, a lovit autoturismul care se deplasa în fața sa, în aceeași direcție de mers.
Impactul nu s-a soldat cu victime, dar la testarea alcoolscopică, conducătorul auto a prezentat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pentru acest motiv, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În aceeași zi, un alt conducător auto a fost depistat la volanul autoturismului, sub influența alcoolului.
Este vorba despre un bărbat, de 63 de ani, care a fost oprit în trafic, de polițiști, pe raza comunei Gohor, și în cazul căruia aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital, dar aici a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii îl cercetează acum pe acesta pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.