DISTRIBUIȚI

DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI FĂRĂ DREPT DE A CONDUCE
La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 19.10, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Traian, din municipiul Galați, un autoturism care se deplasa dinspre comuna Vânători către strada Alexandru Măcelaru. La volanul autoturismului se afla un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Galați, pe care polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultatul fiind 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, ca urmare a verificării documentelor acestuia în bazele de date ale poliției, s-a constatat că figurează ca având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Bărbatul, care a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, este cercetat acum pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis. În cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.
*
La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 03.25, polițiștii Secției 1 Poliție Galați au depistat în trafic un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului. În cazul acestuia, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce, astfel încât i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.
FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ȘI BĂUT, A INTRAT ÎN ȘANȚ CU UN AUTOTURISM FURAT
La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 15.20, un bărbat, de 42 de ani, a condus autoturismul pe strada Sondei, din comuna Ghidigeni, și, la un moment dat, a pierdut controlul autoturismului și a intrat în șanțul de pe marginea drumului. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci care au ajuns la fața locului, au constatat că bărbatul aflat la volanul autoturismului era în stare de ebrietate. La testarea alcoolscopică acesta a prezentat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Continuând verificările, polițiștii au stabilit că persoana în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, și ar fi sustras autoturismul din fața imobilului în care domiciliază proprietarul acestuia. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.
CERCETAT PENTRU FURT CALIFICAT DUPĂ CE A FOST SURPRINS ÎN FLAGRANT
La data de 16 februarie a.c., ora 21.45, polițiștii Secției 2 Poliție Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a pătruns, prin efracție, în sediul unei societăți comerciale, de pe Bulevardul Siderurgiștilor, de unde a sustras diverse bunuri. Imediat, un echipaj de poliție a ajuns la fața locului și a surprins în flagrant un bărbat, de 42 de ani, ce avea asupra sa doi saci din plastic conținând articole vestimentare sustrase din incinta societății comerciale. Bunurile recuperate au fost predate persoanei păgubite, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audiere. Acesta este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.