DISTRIBUIȚI

ȚIGARETE DE CONTRABANDĂ, DEPISTATE DUPĂ O URMĂRIRE ÎN TRAFIC

La data de 15 martie a.c., polițiștii Poliției Orașului Târgu Bujor și cei ai Postului de Poliție Băneasa au organizat un filtru în trafic, pe strada Grigore Hagiu, din orașul Târgu Bujor, existând informații cu privire la efectuarea unui transport ilegal de țigarete, cu două autoturisme de teren.
La vederea echipajelor de poliție, conducătorii auto ai celor două vehicule au întors brusc și au continuat deplasarea, fără a ține cont de semnalele acustice și luminoase folosite pentru oprirea lor.
Polițiștii au plecat în urmărirea acestora și, după aproximativ 15 km, autoturismele în cauză au intrat pe un drum forestier, reușind să se îndepărteze de autospecialele poliției. În zona pădurii ”Botul Chiscului”, din extravilanul comunei Băneasa, polițiștii au găsit abandonate, în mai mulți saci și cutii din carton, 33 037 de pachete țigarete, diverse mărci, fără timbru de acciză.
La scurt timp, au fost identificate și cele două persoane aflate la volanul autoturismelor în cauză, doi bărbați, unul de 28 de ani, din localitatea Oancea, celălalt de 31 de ani, din localitatea Slobozia – Conachi.
Țigaretele depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, polițiștii întocmind, în cauză, un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

CERCETAȚI PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 11.10, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au fost sesizați de un bărbat, din comuna Piscu, despre faptul că un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr, a lovit și avariat gardul locuinței sale, tânărul părăsind locul incidentului.
Polițiștii au mers la fața locului și au găsit autoturismul în cauză abandonat, cu avarii la roata și oglinda din partea stângă. La scurt timp, a fost identificat și cel care ar fi produs incidentul, un minor, de 17 ani, din comuna Piscu, despre care polițiștii au stabilit că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Ca urmare, acesta este cercetat acum, pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

***

Pentru aceeași infracțiune este cercetat și un bărbat, de 32 de ani, din comuna Băleni, depistat de polițiști, la data de 16 martie, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.J. 251, în localitatea Slobozia – Conachi.
La controlul documentelor, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care polițiștii l-au verificat în bazele de date și au constatat că nu este deținător al unui astfel de document.