DISTRIBUIȚI

MINORI BĂNUIȚI DE SĂVÂRȘIREA MAI MULTOR FURTURI DIN AUTOTURISME, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI
În noaptea de 05/06 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Galați au surprins, în flagrant delict, un tânăr, de 19 ani și doi minori, de 15 ani, care pătrunseseră prin efracție în sediul unei societăți comerciale, din municipiul Galați.
În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați s-a stabilit că cei doi adolescenți ar fi prezumtivii autori ai unui număr de opt infracțiuni de furt și tentative de furt din autoturisme, comise în perioada 17.03 – 05.04.2020, pe raza municipiului Galați. Aceștia ar fi acționat pe timpul nopții, prin spargerea geamului portierelor sau profitând de faptul că acestea fuseseră lăsate neasigurate, sustrăgând din interiorul autoturismelor bunuri și bani și creând un prejudiciu de aproximativ 3 600 de lei.
Cei doi au fost reținuți de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Polițiștii continuă cercetările în această cauză, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor doi minori.
A ACCIDENTAT UN PIETON AFLAT ÎN STARE DE EBRIETATE ȘI A PĂRĂSIT LOCUL FAPTEI
La data de 06 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din comuna Băleni, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, iar conducătorul auto implicat a părăsit locul faptei.
Acesta, un tânăr, de 19 ani, din comuna Băleni, a fost identificat de polițiști la scurt timp după producerea accidentului. Din verificări, a reieșit că tânărul s-ar fi angajat în depășirea unui autoturism oprit și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare victima, un bărbat, de 39 de ani, care traversa strada prin spatele autoturismului oprit, fără să se fi asigurat. Bărbatul a suferit leziuni ușoare și a refuzat să fie transportat la spital.
Cei doi au fost testați alcoolscopic, în cazul victimei rezultând valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.
DOSARE PENALE PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS
La data de 06 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe raza comunei Ghidigeni, un autoturism condus de un bărbat, de 26 de ani.
Întrucât în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

***
În aceeași zi, polițiștii Postului de Poliție Drăgănești au depistat, un tânăr de 25 de ani, din municipiul Tecuci, conducând un moped neînmatriculat. Totodată, la controlul documentelor, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere.
Acesta este cercetat acum, atât pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, cât și pentru conducere fără