DISTRIBUIȚI

DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 04.40, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Domnească, un autoturism la volanul căreia se afla o tânără, de 20 de ani, din municipiul Galați. La testarea alcoolscopică a acesteia a rezultat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la spital în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

A doua zi, în jurul orei 08.40, polițiștii au testat alcoolscopic un bărbat, de 32 de ani, din municipul Galați, care circula la volanul unui autoturism, pe strada Șoseaua Smârdan. Aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar la spital conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal atât pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cât și pentru refuzul prelevării de mostre biologice.

Un alt conducător auto aflat la volan sub influența alcoolului, a fost depistat în aceeași zi, în jurul orei 18.15, de polițiștii din cadrul Poliției Târgu Bujor, în comuna Drăgușeni. Bărbatul, din localitatea Fundeanu, a prezentat la testarea cu aparatul etilotest valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii îl cercetează acum pentru conducere sub influența alcoolului.

MANDAT PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

La data de 10 mai a.c., polițiștii Postului de Poliție Tulucești au depistat, în comuna Tulucești, un bărbat, de 29 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Galați emisese, în data de 08.05.2019, un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.
Bărbatul, condamnat la 1 an și 11 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și conducere a unui vehicul neînmatriculat, a fost condus la Penitenciarul Galați în vederea executării pedepsei.

DOSAR PENAL PENTRU CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

La data de 12 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Galați au depistat, în piața de pe strada Calea Prutului,o femeie din Republica Moldova, în timp ce oferea spre vânzare 40 de cartoane țigarete.
Întrucât aceasta nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru marfa respectivă, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de contrabandă și au ridicat țigaretele, în vederea continuării cercetărilor.