DISTRIBUIȚI

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR GĂLĂȚENI PE LINIA CREȘTERII GRADULUI DE DISCIPLINĂ RUTIERĂ

855 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 87 de premise de conducere au fost reținute de polițiști, în urma unei acțiuni având ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră. În perioada 15– 17 mai a.c., pe raza județului Galați, polițiștii rutieri au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, având ca scop creşterea gradului de disciplină rutieră. Cu această ocazie, polițiștii au constatat 855 de contravenții, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 610 fiind pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, 24 pentru consum de alcool și 221 pentru nerespectarea altor norme rutiere. Au fost reținute, în vederea aplicării sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 87 de permise de conducere, dintre care 48 pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, 24 pentru consum de alcool şi 15 pentru alte abateri rutiere. Totodată, au fost efectuate 850 de testări alcoolscopice şi 2 testări pentru substanțe psihoactive, fiind constatate 12 infracţiuni, dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și 5 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
ACCIDENTE RUTIERE

La data de 15 mai a.c., ora 11.45, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire pe producerea unui accident rutier, pe Bulevardul George Coșbuc, din municipiul Galați, soldat cu rănirea a două persoane. După primele verificări făcute de polițiștii sosiți la fața locului, s-a stabilit că o femeie 26 de ani, ar fi ieșit cu autoturismul dintr-o benzinărie, de pe bulevardul mai sus menționat, fără a acorda prioritate altui autoturism care circula regulamentar, dinspre strada Basarabiei, intrând în coliziune cu acesta și proiectându-l într-un arbore ornamental de pe marginea drumului. În urma impactului, bărbatul, de 68 de ani, aflat la volanul celei de-a doua mașini, precum și o femeie, de aceeași vârstă, pasageră în acesta, au suferit leziuni care însă nu au necesitat internarea în spital. Polițiștii au întocmit, în cauză, dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

La data de 17 mai a.c., ora 00.15, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.J. 251, între localitățile Corod și Matca, soldat cu decesul unei persoane. La fața locului, polițiștii au stabilit că bărbatul, de 32 de ani, care se afla la volanul autoturismului, ar fi pierdut controlul direcției și, în zona unei păduri, ar fi părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în albia unui râu. În urma accidentului, a rezultat decesul pasagerului din partea dreaptă față, un tânăr, de 27 de ani, din comuna Gohor. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta este cercetat acum, de polițiști, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 17 mai a.c., ora 00.10, polițiștii Serviciului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.N. 26, unul dintre conducătorii auto implicați în acesta, părăsind locul faptei. La fața locului, polițiștii au stabilit că acesta ar fi condus autoturismul, pe drumul mai sus menționat, dinspre localitatea Tulucești către municipiul Galați și, la un moment dat, ar fi efectuat manevra de întoarcere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune cu autoturismul care circula regulamentar, din sens opus. Bărbatul, de 25 de ani, aflat la volanul acestuia din urmă, precum și alți 4 tineri, pasageri în autoturism, au fost răniți, în urma impactului. La scurt timp după producerea accidentului, șoferul care a părăsit locul faptei a fost identificat în persoana unui bărbat, de 28 de ani, din municipiul Galați, ulterior, acesta fiind reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul care a condus celălalt autoturism implicat în accident, nu este posesor de permis de conducere românesc, pentru nicio categorie de vehicule, folosind un permis de conducere fals pe care îl avea asupra sa. Mai mult, rezultatul analizelor de laborator, după prelevarea de mostre biologice, a arătat că bărbatul era băut, alcoolemia înregistrată fiind de 1,22 g/l alcool pur în sânge.

Ca urmare, și acesta a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, conducere fără permis, uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri materiale.

LA VOLAN, SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU FĂRĂ DREPT DE A CONDUCE

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 17.40, polițiștii Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pe D.C. 77, între localitățile Munteni și Țigănești, o autoutilitară la volanul căreia au identificat un bărbat, de 37 de ani, din comuna Munteni. Întrucât, la testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii l-au condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, și au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Un alt conducător auto a fost depistat de polițiști băut, la volan, în ziua următoare, în jurul orei 23.20. Acesta a fost oprit în trafic, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe o stradă, din comuna Matca, în cazul său, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. El este cercetat acum, într-un dosar penal având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 15 mai a.c., polițiștii gălățeni au depistat, în trafic, la volanul autoturismului, doi conducători auto care aveau suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Primul dintre aceștia, un bărbat, de 29 de ani, a fost depistat, în jurul orei 14,50, conducând autoturismul pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci. Cel de-al doilea, în vârstă de 49 de ani, nu a ținut cont de interdicția primită și a condus autoturismul pe D.J. 242, în localitatea Vârlezi. Ambii conducători auto sunt cercetați acum, pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

DEPISTAT ÎN FLAGRANT, ÎN TIMP CE SUSTRĂGEA MOTORINĂ

La data de 17 mai a.c., în jurul orei 18.30, o patrulă mixtă, formată din polițiști ai Secției 3 Poliție Rurală Liești și jandarmi au depistat în flagrant, pe D.J. 253, în afara localității Umbrărești – Deal, un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în timp ce sustrăgea din cisterna unui autotren cantitatea de 2000 de litri de motorină, pe care a încărcat-o în două recipiente aflate în caroseria unei autoutilitare. Polițiștii au constatat că produsul petrolier fusese scos, din primul compartiment al cisternei, printr-un orificiu de măsurare aflat în partea superioară a acesteia, fără a fi îndepărtate sau distruse sigiliile. Bărbatul, angajat ca șofer la firma transportatoare, a declarat polițiștilor că a încercat să sustragă motorina pentru a o vinde unor proprietari de utilaje agricole. El este cercetat acum într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de furt calificat.