DISTRIBUIȚI

DOSARE PENALE ÎN URMA UNEI ACȚIUNI PE LINIA COMBATERII FAPTELOR CARE ADUC ATINGERE MEDIULUI

La data de 03 iunie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu Galați au desfășurat o acțiune pe linia combaterii faptelor ce aduc atingere mediului.
În urma activităților desfășurate, în extravilanul comunei Șendreni, polițiștii au depistat un bărbat, de 57 de ani, care deversa ilegal, dintr-o autocisternă de 6000 de litri, dejecții colectate din fosele septice ale gospodăriilor din localitate.
Cu aceeași ocazie, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, angajat al unei societăți de salubrizare, care, după ce colectase, în remorca unui tractor, gunoiul menajer din aceeași localitate, îl depozita pe câmp.
În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale, cei doi fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de poluare, prin evacuarea în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase.

IDENTIFICAȚI DUPĂ CE AU FURAT DINTR-O STÂNĂ

La data de 03 iunie a.c., ora 06.35, polițiștii Postului de Poliție Berești Meria au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute au sustras, de la o stână, din comuna Bălăbănești, 3 ovine și o cantitate de brânză.

În cursul zilei de ieri, în urma activităților investigative, polițiștii au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, toți din comuna Bălășești, bănuiți că ar fi comis fapta mai sus menționată.
Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 02/03 iunie, aceștia ar fi pătruns, prin efracție, într-o anexă a stânei unde era depozitată brânza, sustrăgând de acolo aproximativ 35 de kg de brânză, iar din țarcul animalelor au sustras trei miei, prejudiciul creat în acest mod fiind de aproximativ 4000 de lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor trei.

MINOR CERCETAT PENTRU MAI MULTE FURTURI DIN AUTOTURISME

La data de 03 iunie a.c., polițiștii gălățeni au depistat, pe raza localității, un minor, de 15 ani, din județul Brăila, bănuit de comiterea mai multor furturi din autoturisme.
Astfel, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 10 – 25 aprilie a.c., pe timpul nopții și profitând de faptul că portierele autoturismelor erau neasigurate, adolescentul ar fi sustras din cinci autovehicule bani, acte și alte bunuri, prejudiciul creat fiind de aproximativ 11 300 de lei. Totodată, s-a stabilit că patru dintre aceste fapte ar fi fost comise împreună cu un bărbat, de 27 de ani, din municipiul Galați care, în prezent, se sustrage cercetărilor.
În cauză, polițiștii continuă activitățile pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele.