DISTRIBUIȚI

CERCETAȚI PENTRU EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI NEAUTORIZATE CU SUBSTANȚE SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au documentat activitatea infracțională a trei persoane bănuite de efectuarea de operaţiuni neautorizate cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată şi cu circumstanţe agravante (săvârşirea faptei de trei sau mai multe persoane împreună şi respectiv săvârşirea infracţiunii de către un infractor major, dacă aceasta a fost comisă împreună cu un minor).

La data de 10 iunie 2020, polițiști și procurori din Galați au efectuat mai multe percheziții domiciliare, pe raza județelor Galați, Bacău, Vrancea și Brașov, la imobilele folosite de un bărbat și două femei, bănuiți că ar fi comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, folosind și minori pentru realizarea propriu-zisă a tranzacțiilor și încasarea sumelor de bani de la consumatori.

În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate documente și medii de stocare, precum și fragmente de substanță vegetală mărunțită, conținând cannabinoid sintetic.

Din cercetări, au rezultat indicii că, în perioada octombrie 2018 – iunie 2020, cei trei, acționând în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi procurat, deținut, depozitat și vândut aproximativ un kilogram de substanță vegetală mărunțită, conținând cannabinoid sintetic, folosind pentru realizarea tranzacțiilor și încasarea sumelor de bani, persoane minore.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul în cauză și una dintre femei au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Față de cealaltă femeie fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Bacău, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău ”Alexandru ce Bun”.

MANDAT PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

La data de 10 iunie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au depistat, pe raza comunei Liești, un bărbat, de 28 de ani, pe numele căruia Judecătoria Galați emisese, în data de 07.05.2020, mandat de executare a unui pedepse privative de libertate.
Bărbatul, condamnat la 5 ani și 4 luni închisoare pentru complicitate la infracțiunea de tâlhărie calificată, a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Galați, în vederea executării pedepsei.

REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 13.00, o femeie, de 28 de ani, din comuna Liești, a sesizat polițiștii Postului de Poliție Liești cu privire la faptul că, în dimineața aceleiași zile, soțul său, de 35 de ani, ar fi pătruns fără drept în curtea locuinței, încălcând măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Liești. În continuare, acesta ar fi folosit o sticlă de diluant pe care a găsit-o în curtea locuinței, incendiind autoturismul victimei.
Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că cele sesizate se confirm și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, violare de domiciliu și distrugere.
Bărbatul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești cu propunere de arestare preventivă.

ACCIDENT RUTIER CAUZAT DE TRAVERSAREA NEREGULAMENTARĂ

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 21.40, pe D.N. 26, în afara localității Vânători, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton.
Din primele verificări, polițiștii au stabilit că victima, un bărbat, de 73 de ani, ar fi traversat neregulamentar strada, fiind acroșată de un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr, de 19 ani.
Victima a fost transportată la spital, dar nu a necesitat internarea, iar conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporalp din culpă.