DISTRIBUIȚI

MANDAT PUS ÎN EXECUTARE

La data de 01.07.2020, a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Matca au depistat pe raza comunei Matca, județul Galați, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din municipiul Tecuci, urmărit național, pe numele căruia Judecătoria Galați emisese un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe o durată de 3 ani si 4 luni, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
Persoana în cauză a fost predată lucrătorilor S.I.C- Galați, Biroul Urmariri, în vederea încarcerării.

***

URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII GĂLĂȚENI

La data de 30.06.2020 a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale-Biroul Urmăriri, au depistat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din satul Nărtești, com. Gohor, jud. Galați, împotriva căruia Curtea de Apel Galați emisese un mandat de arestare provizorie pe o durată de 30 zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și ultraj, fapte săvârșite pe teritoriul Italiei. Cel în cauză figura urmărit internațional.
A fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Galați.

***

La data de 02.07.2020, a.c ora 00:39, Secția 5 Poliție a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, pe strada Calea Prutului, în dreptul staţiei Peco Rompetrol, pe sensul de intrare în oraş, a fost oprit un autocar înregistrat în Cehia ce transporta cetăţeni moldoveni, iar șoferul acestuia a decedat încercând să repare instalația de aer condiționat.
La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că șoferul, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din satul Pădureni, com. Grajduri, jud. Iaşi, a încercat să repare instalaţia de aer de sub autocar iar în timp ce efectua această activitate a umblat la un robinet care prezenta o defecțiune iar când a dat drumul la aerul din perna suspensiei pneumatice, a fost prins sub autocar, decedând.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secției 5 Poliței pentru „ucidere din culpă”.

ACCIDENT RUTIER PE FONDUL OBOSELII LA VOLAN

La data de 02.07.2020, a.c., ora 04:40, polițiștii Serviciului Rutier Galați au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DN 26, în loc. Șivița, jud. Galați, a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea gravă a unei persoane și vătămarea ușoară a altor două persoane.
La fața locului, polițiștii au stabilit că, un bărbat, de 22 de ani, a condus autoturismul pe drumul mai sus menționat având direcția de deplasare dinspre municipiul Galați spre Foltești, iar în localitatea Sivița, la intersecția cu str. Gării, pe fondul oboselii, a adormit la volan, a părăsit carosabilul, răsturnându-se în afara acestuia, iar din rostogolire a ajuns înapoi pe carosabil.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a uneia dintre pasagere în vârstă de 18 ani, din localitatea Sivița (comoție cerebrală, stare de comă), rănirea ușoară a conducatorului auto și a celei de-a doua pasageră în vârstă de 18 ani, tot din localitatea Sivița.
În urma acestui eveniment traficul rutier nu a fost restricționat iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
NERESPECTAREA MĂSURII IZOLĂRII LA DOMICILIU

La data de 01.07.2020, a.c., ora 14:30, Secţia 5 Poliţie a fost sesizată de către directorul S.P.C.L.E.P. Galaţi cu privire la faptul că, la ghişeul de primiri documente de identitate, s-au prezentat două persoane, un bărbat și o femeie, iar cu ocazia verificării în baza de date, s-a constatat că acestea figurează cu menţiuni Alertă COVID.
În urma verificărilor s-a stabilit că cele două persoane în vârstă de 33 de ani respectiv 30 de ani, domiciliaţi în com. Măstăcani, jud. Galaţi, sunt concubini, iar aceștia au revenit în ţară în data de 24.06.2020 din Portugalia, astfel că s-a luat măsura de izolare la locaţia declarată la intrarea în ţară, respectiv comuna Măstăcani, jud. Galaţi, pentru o perioadă de 14 zile.
Având în vedere aspectele constatate a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor din Legea 55/2020, precum și a celor din anexa 2 la H.G. nr. 394/2020 şi a fost înștiințat Dispeceratul DSP Galați.
Persoanele în cauză au fost ulterior transportate şi introduse în carantină în centrul instituţionalizat Hotel Sport Galați

***

În cadrul activităților de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu pe fondul prevenirii răspândirii SARS COV2, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție și polițiști din cadrul Poliţiei Locale Galați au efectuat verificări la mai multe adrese din municipiul Galați, iar la 5 dintre aceste adrese, persoanele (2 bărbați și 3 femei) nu respectau izolarea la domiciliu, nefiind găsite.
Față de aceste persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă pentru încălcarea prevederilor din Legea 55/2020, precum și a celor din anexa 2 la H.G. nr. 394/2020 şi a fost înștiințat Dispeceratul DSP Galați.
Unul dintre bărbați a fost identificat astfel că s-a luat măsura plasării în carantină instițutionalizată, iar față de celelalte patru persoane se continuă verificări în vederea depistării și luării aceleași măsuri.