DISTRIBUIȚI

TREI INFRACȚIUNI, CONSTATATE ÎN URMA UNUI CONTROL DE RUTINĂ

La data de 27 iulie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galați au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Tulucești, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 52 de ani, din localitate.
Cu ocazia controlului documentelor, polițiștii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere, autoturismul având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 21.03.2020.
Mai mult, în urma testării alcoolscopice, s-a constatat că bărbatul se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultată fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, conducere fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR GĂLĂȚENI PE LINIA PREVENIRII ȘI COMBATERII TRANSPORTULUI ILEGAL DE PERSOANE

Polițiștii gălățeni au aplicat 8 sancțiuni contravenționale și au dispus măsura suspendării dreptului de utilizare pentru 6 autovehicule, în urma unei acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea transportului ilegal de persoane.

În zilele de 27 și 28 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Galați au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a transportului de persoane, contra cost, fără deținerea documentelor necesare, prevăzute de legislația în vigoare.

În cursul acțiunii, care a avut loc pe D.J. 251, în zona localității Slobozia Conachi, polițiștii au depistat 6 autovehicule care efectuau transport de persoane, fără a deține licență de transport sau alte documente specifice tipului de transport efectuat.

Cu toate că autovehiculele ar fi trebuit utilizate exclusiv pentru transportul de marfă, în habitaclul acestora au fost identificate 66 de persoane, transportate ilegal.

Polițiștii au aplicat celor 6 conducători auto sancțiuni contravenționale în valoare totală de 26 000 de lei, reținând totodată, plăcuțele și certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor și dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a acestora, pe o perioadă de 6 luni.

De asemenea, două persoane depistate într-un microbuz și care nu purtau mască, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare.