DISTRIBUIȚI

ACCIDENTE RUTIERE PROVOCATE DE BICICLIȘTI NEATENȚI

La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 06.25, pe D.J. 240, în comuna Negrilești, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unui biciclist.
Din primele verificări, polițiștii au stabilit că victima, un bărbat, de 62 de ani, din comuna Negrilești, a circulat cu bicicleta pe strada Codreni, din această localitate, și, la intersecția cu D.J. 240, nu ar fi respectat semnificația indicatorului ”Stop”, intrând în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

Un alt accident rutier în care a fost implicat un biciclist, s-a produs, în data de 30 iulie a.c., în jurul orei 08.10, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci.
Și în acest caz, un bărbat, de 64 de ani, din municipiul Tecuci, a circulat cu bicicleta, pe strada mai sus menționată, și nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers, lovind o autospecială care se deplasa în aceeași direcție de mers.
Biciclistul a suferit leziuni care nu au necesitat însă internarea, polițiștii întocmind, și în acest caz, dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

DEPISTAȚI LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE SAU SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 10.50, un bărbat, de 27 de ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe strada Mihai Bravu, din aceeași localitate, fiind oprit în trafic, de polițiști, pentru control.
Întrucât, cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 21.15, un bărbat, de 65 de ani, a condus autoturismul pe strada Brăilei, din municipiul Galați, și, nepăstrând distanța corespunzătoare față de autoturismul din fața sa, oprit la semafor, a intrat în impact față – spate cu acesta.
În urma incidentului nu au rezultat victime omenești, în schimb, polițiștii sosiți la fața locul i-au testat alcoolscopic pe cei doi conducători auto implicați, pentru bărbatul de 65 de ani, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta este cercetat acum de polițiști pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

MINOR ACCIDENTAT CA URMARE A TRAVERSĂRII NEREGULAMENTARE

La data de 30 iulie a.c., la ora 19.50, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.J. 252, în localitatea Podoleni, în urma acestuia rezultând rănirea unui minor.
Din primele verificări, a rezultat că un bărbat, de 43 de ani, din comuna Barcea, a condus autoturismul pe drumul mai sus menționat și, la un moment dat, a surprins și accidentat un minor, de 6 ani, care s-a angajat în traversarea străzii, în alergare, prin loc nepermis și fără să se asigure. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul comiterii infracținii de vătămare corporală din culpă.

CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE

La data de 30 iulie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Galați au identificat și depistat un bărbat, de 41 de ani, și o femeie, de 45 de ani, ambii bănuiți de comiterea infracțiunii de înșelăciune.
Din cercetări a reieșit că, la data de 27.06.2020, cu ocazia achitării unei note de plată într-un restaurant, din municipiul Galați, cei doi ar fi înșelat ospătarul cu suma de 300 de lei.
După depistare, aceștia au fost conduși la sediul poliției și, în urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunerea luării unei măsuri preventive.
Polițiștii continuă cercetările în cauză, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi.