DISTRIBUIȚI

CERCETAT PENTRU COMITEREA DE INFRACȚIUNI LA REGIMUL SUBSTANȚELOR PERICULOASE

La data de 07 august a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale, ocazie cu care, într-o magazie, a fost găsită cantitatea de 2 kg de insecticid, produs clasificat ”foarte toxic”, deținută ilegal și 73 l produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată.
Cu ocazia aceluiași control, polițiștii au găsit cantitatea de 35 000 kg azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.
Ca urmare, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate.

MANDATE PUSE ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTII GĂLĂȚENI

La data de 07 august a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galați au depistat, pe raza comunei Frumușița, un bărbat, de 37 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Galați emises, în data de 04.06.2020, mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

Bărbatul, care are de executat 10 luni de închisoare, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Galați, în vederea încarcerării.

***

La data de 09 august a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Smârdan au depistat un bărbat, de 32 de ani, din comuna Băleni, urmărit national, după ce Judecătoria Bacău a emis pe numele său orpora de executare a unei pedepse privative de libertate, pentru comiterea infracțiunii de tentative la înșelăciune.
Bărbatul, care are de ispășit o condamnare la închisoare de 5 ani și 8 luni, a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Galați.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 07 august a.c., în jurul orei 14.20, un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe Bulevardul George Coșbuc și, la intersecția semaforizată cu strada Aurel Vlaicu, a efectuat viraj la stânga pe aceasta, fără să se asigure, și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, dinspre strada Bucovinei către strada Basarabiei.
În urma impactului, o tânără, de 25 de ani, pasageră în primul autoturism, a suferit mai multe leziuni și a fost transportată la spital, dar nu a necesitat internarea.
Pentru ambii conducători auto, rezultatul testării alcoolscopice a fost orporal.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare orporal din culpă.

***
La data de 07 august a.c., în jurul orei 15.20, pe D.J. 252, în comuna Nicorești, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea a două persoane.
Din primele verificări ale polițiștilor a reieșit că o femeie a condus autoturismul, dinspre municipiul Tecuci către comuna Nicorești, și, la un moment dat, intenționând să schimbe direcția de deplasare, nu s-a asigurat și a fost acroșată, în partea laterală stânga spate, de un alt autoturism cu aceeași direcție de deplasare.
În urma impactului, pasagerii din cele două autoturisme, un minor, de 9 ani, respectiv, un tânăr, de 20 de ani, au suferit leziuni și au fost transportați la spital.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

La data de 07 august a.c., în jurul orei 21.20, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe Bulevardul Marea Unire, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Galați.
Întrucât acesta avea un comportament suspect, polițiștii l-au testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis.
Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

***

La data de 08 august a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Matca, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, au constatat faptul că, pe o stradă,

din comuna Matca, în dreptul unui imobil, un autoturism a ieșit de pe partea carosabilă și a rupt un stâlp de elctricitate.
La fața locului a fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat, de 47 de ani, care le-a declarant polițiștilor că ar fi derapat și ar fi pierdut controlul direcției, lovind stâlpul în cauză.
La testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.