DISTRIBUIȚI

! CONDAMNAT DE AUTORITĂȚILE ITALIENE, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII GĂLĂȚENI

La data de 12 august a.c., polițiștii Serviciului Investigații Crimnale – Biroul Urmăriri au depistat un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Galați, condamnat de autoritățile italiene pentru comiterea, pe teritoriul Italiei, a infracțiunilor de furt și ultraj.
Față de acesta, Curtea de Apel Galați emisese, în data de 11.06.2020, mandat de arestare provizorie, pe o durată de 30 de zile, în vederea efectuării procedurii de extrădare.
Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

DEPISTAT FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE, ÎN URMA UNUI INCIDENT ÎN TRAFIC

La data de 12 august a.c., la ora 12.30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din localitatea Ghidigeni, are loc un conflict între doi bărbați, unul dintre aceștia aflându-se la volanul unui autoturism.
Sosiți la fața locului, polițiștii au stabilit că, în cursul incidentului, un bărbat, de 20 de ani, ar fi distrus un geam al autoturismului cu al cărui conducător auto ar fi avut un conflict spontan. Întrucât acesta din urmă, un bărbat, de 23 de ani, nu a putut
prezenta polițiștilor permisul de conducere, au fost efectuate verificări în bazele de date, stabilindu-se că persoana în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

ACCIDENTATĂ PE TRECEREA DE PIETONI

La data de 12 august a.c., ora 11.50, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe strada Domnească, din municipiul Galați, soldat cu rănirea unui pieton.
În urma primelor verificări efectuate de polițiști, a reieșit că victima, o minoră de 13 ani, ar fi fost surprinsă și accidentată de un autoturism condus de un bărbat, de 52 de ani, în timp ce traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni semnalizată prin indicator și marcaj, la intersecția străzilor Domnească și Brăilei.
Minora a suferit mai multe leziuni și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

SANCȚIONAT CONTRAVENȚIONAL PENTRU TRANSPORT NEAUTORIZAT DE PERSOANE

La data de 13 august a.c., în jurul orei 06.20, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe D.J. 251, în localitatea Slobozia Conachi, o autoutilitară al cărei
conducător auto efectua transport public de persoane contra cost, în regim de închiriere, fără să dețină autorizație în acest scop.

În interiorul autovehiculului destinat transportului de marfă, au fost identificate opt persoane, două dintre acestea fiind sancționate contravențional, întrucât nu purtau mască de protecție.
Polițiștii au aplicat conducătorului auto, un bărbat, de 58 de ani, din municipiul Galați, o sancțiune contravențională pentru transport neautorizat de persoane, contra cost, în regim de închiriere, reținând totodată, plăcuțele și certificatul de înmatriculare ale autoutilitarei și dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a acesteia, pe o perioadă de 6 luni.