DISTRIBUIȚI

Predicţia lui Elon Musk: În câţiva ani limbajul uman va fi învechit. ”Îl vom folosi doar din motive sentimentale”
Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla şi SpaceX, a declarat că lucrează la o tehnologie care va face ca, în minimum cinci ani, limbajul uman să fie considerat depăşit.
Într-o intervenţie la podcastul Joe Rogan Experience, Elon Musk şi-a exprimat speranţa că Neuralink, compania sa de neurotehnologie, va putea să conecteze un dispozitiv la un creier uman, pentru prima dată, în cursul anului viitor.
Alimentat de o baterie, cipul Neuralink va fi implantat în craniu, iar electrozii lui vor fi introduşi în creier „foarte atent”.
„Poate fi inserat oriunde în creier, astfel că ar putea fi ceva care ajută la vindecarea problemelor de vedere. În principiu, poate repara aproape orice este în neregulă cu creierul”, a afirmat Musk, citat de The Independent.
Deşi dispozitivele din primă generaţie Neuralink vor fi axate pe tratarea leziunilor cerebrale şi a tulburărilor, Musk a precizat că, mai târziu, vor fi capabile de mult mai mult.
„Nu va trebui să vorbiţi. Am putea să o facem în continuare din motive sentimentale”, a adăugat acesta.
Potrivit lui Musk, cipul va permite o comunicare mult mai rapidă şi mai precisă. „Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Într-o situaţie ca aceasta ar fi precum în ‘The Matrix’. Vrei să vorbeşti într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul”, a susţinut şeful Tesla şi SpaceX.
Întrebat cât timp vor dura dezvoltarea tehnologiei de către compania sa şi transpunerea ei în realitate, Musk a estimat că între cinci şi zece ani, „dacă dezvoltarea continuă să accelereze”.
Crearea unei interfeţe om-tehnologie, pe care Elon Musk a denumit-o în trecut „Apocalipsa Inteligenţei Artificiale”, a fost criticată anterior de către unii oameni de ştiinţă care au atras atenţia asupra pericolelor implantării unor cipuri în creierele oamenilor. Unii dintre aceştia au afirmat că reprezintă o formă de suicid pentru mintea umană.