DISTRIBUIȚI

Primăria Galați informează că, în ultimii doi ani, a atras aproximativ 20 de milioane de lei, fonduri europene. Numai că aproape jumătate din bani o reprezintă valoarea unui singur contract. Este vorba despre un proiect în valoare de 9.597.016 lei, pentru reabilitarea unei zone istorice: o clădire veche de 146 de ani, care a fost proprietatea fiului prim-ministrului Bulgariei din perioada primului Război Balcanic – imobilul situat pe strada Domnească nr. 58, în vecinătatea Palatului Administrativ.
Primăria Galați a mai câștigat bani europeni şi pentru anveloparea Școlii Gimnaziale Nr. 3 şi a Școlii Gimnaziale Nr. 22. Conform administrației locale, proiectele sunt în valoare totală de 2.915.211 lei şi, respectiv, 2.772.437 de lei. Alte două finanțări europene semnate de Primărie vizează creșterea performanțelor energetice a două blocuri de locuințe din Micro 18: G8, unde valoarea totală a proiectului este de 920.473 de lei, şi G1, unde valoarea totală a proiectului este de 870.894 de lei.

Citește și: Organizațiile PSD din sud-estul României, în fruntea contestatarilor lui DRAGNEA. Harta nemulțumiților
Galațiul este partener în cadrul unui proiect care își propune redescoperirea, expunerea şi exploatarea moștenirii evreiești ascunse din regiunea Dunării – ReDiscover. Bugetul municipiului nostru este de 196.125,60 de euro, rata de co-finanțare din fonduri europene pentru dezvoltare regională fiind de 85 la sută.

Citește și: PSD BUZĂU, CU C(I)OLACU DE SALVARE
Alături de alți nouă parteneri şi 20 de parteneri asociați, Galațiul este inclus în Danube Black Sea Gateway Region, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea 2014 – 2020, care are ca scop sprijinirea sistemelor de transport ecologice și sigure şi a accesibilității egale a zonelor rurale și urbane. Conform Primăriei, valoarea totală a proiectului este 2.178.450 euro, din care suma de 160.725 de euro revine municipiului Galați.

Primăria Galați se mai laudă şi cu Strategal – parteneriat public privat pentru dezvoltare locală reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (romă și non-romă) din orașe cu peste 20.000 locuitori. Valoarea totală a proiectului este de 222.587 de lei.

Tot conform Primăriei, s-au mai depus cereri de finanțare pentru proiecte de peste 180 de milioane de lei şi se așteaptă semnarea contractelor.