DISTRIBUIȚI

Municipalitatea din Galaţi derulează în acest an proiecte de peste 120 de milioane lei, bani proveniţi de la bugetul local, fonduri europene sau fonduri guvernamentale, a declarat, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Galaţi, primarul Ionuţ Pucheanu.

Edilul a precizat că din totalul de 280 de proiecte locale aflate în diverse grade de implementare, aflate pe agenda publică a Primăriei Galaţi, municipalitatea derulează în acest an, 28 de proiecte locale majore, din care 12 au termen de finalizare anul în curs, iar restul, anul viitor.

“În total, din bugetul propriu investim în acest an 33,5 milioane lei, din împrumutul Primăriei la CEC folosim 75 de milioane lei, iar din PNDL avem la dispoziţie în acest an 12,5 milioane lei. Dacă vorbim de proiecte europene, mai fac referire şi la câteva pe care încă nu le-am semnat dar pe care urmează să le depunem în cel mai scurt timp. Cel mai valoros din punct de vedere al sumelor este construcţia liniei de tramvai Siderurgiştilor – str. 1 Decembrie – Traian Vuia – H. Coandă – G. Coşbuc. E un proiect structurat în două etape, fiecare etapă în valoare de câte 17 milioane de euro. Apoi, mai avem achiziţia celor 18 noi tramvaie, proiect depus la minister şi pentru care suntem în procedură de achiziţie. Mai urmează un alt set de şcoli propuse spre anvelopare, mai avem primul proiect Velocity Galaţi, în valoare de 1,5 milioane euro, mutarea depoului de mijloace de transport în comun la intrarea pe viaduct, proiect de 5 milioane de euro, iar lista ar putea continua”, a spus Ionuţ Pucheanu.

Acesta a adăugat şi că, în acest an, încep licitaţiile pentru ultima etapă, a şasea, privind modernizarea ultimelor străzi din Valea Oraşului care nu au sistem de canalizare şi apă, iar luna viitoare cel mai probabil se finalizează licitaţia pentru modernizarea Parcului Mihai Eminescu.

Potrivit raportului prezentat în şedinţă, printre proiectele locale demarate în acest an şi finanţate din buget propriu se numără finalizarea construcţiei de locuinţe sociale în Micro 17 – valoarea lucrării fiind de 51,439 milioane lei, resistematizarea străzii Brăilei – Bulevardul Dunărea şi intrarea în municipiul Galaţi (DN 2 B Tirighina) – 12,105 milioane lei, dar şi alte lucrări de infrastructură, construirea unei parcări supraetajate, reabilitarea reţelei electrice de troleibuze, amenajarea zonei centrale a oraşului sau a unui parc.

Pe fonduri europene, Primăria Galaţi derulează în acest an lucrări de creştere a performanţei energetice pentru trei şcoli gimnaziale şi două blocuri, iar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) derulează alte şase proiecte legate de modernizarea unor străzi, amenajarea campusului şcolar Colegiul Naţional Al. Ioan Cuza – corp B şi construcţia staţiei de epurare a apelor uzate din Cartierul Dimitrie Cantemir.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentToalete publice
Articolul următorDe la INFO APOLLONIA