DISTRIBUIȚI
Preşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere cu E.S. dl Fernando Teles Fazendeiro, ambasadorul Republicii Portugheze în Romania. Cu această ocazie președintele Senatului l-a felicitat pe E.S. dl Fernando Teles Fazendeiro pentru numirea ca ambasador în România, și l-a asigurat de sprijinul Senatului României în demersurile de promovare a relațiilor bilaterale româno-portugheze.
În cadrul discuțiilor, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a menționat importanța intensificării dialogului bilateral și a diversificării cooperării dintre România și Portugalia, în beneficiul comun al celor două țări. A arătat că, în România, cultura portugheză este cunoscută și  apreciată și că programele de schimburi culturale între cele două popoare, inclusiv prin intermediul acțiunilor organizate de Institutul Cultural Român din Lisabona, contribuie la cunoașterea reciprocă, întărirea solidarității, precum și la dezvoltarea relațiilor bilaterale în alte domenii de cooperare sectorială.
Președintele Senatului a menționat că, în plan european, reprezentanții țărilor noastre au poziții convergente în numeroase dosare actuale și pot promova printr-o voce comună valorile și politicile care au marcat istoria recentă a democrației țărilor lor, România și Portugalia împărtășind abordări similare, pro-europene. În acest context, a subliniat importanța consolidării dialogului bilateral prin consultări cu privire la problematica actuală la nivelul UE, diplomația parlamentară fiind o componentă importantă în acest demers.