DISTRIBUIȚI

Preşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere cu E.S. dl Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în Romania. Întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a principalelor aspecte de interes actual ale agendei bilaterale, în contextul reciproc favorabil al relațiilor de cooperare economică dintre cele două țări, precum și a contribuției pe care România dorește să o aibă la agenda europeană curentă.
Președintele Senatului a exprimat interesul pentru reluarea dialogului interparlamentar, urmare a alegerilor din Bundestag-ul german din septembrie 2017, arătând că o contribuție însemnată în promovarea diplomației parlamentare o are activitatea susținută a celor două Grupuri parlamentare de prietenie. Partea română a exprimat încrederea că acest dialog va fi reluat odată cu reconstituirea în Bundestag-ul german a Grupului parlamentar de prietenie cu România.
Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a menționat atenția consecventă acordată de Parlament, ca for reprezentativ suprem, reformelor legislative în domenii fundamentale pentru consolidarea statului de drept și independenței justiției, pe primul plan aflându-se protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. A subliniat importanța asigurării, într-un context de dialog și comunicare deschisă și constantă, de către partenerii apropiați ai României a unor abordări care să reflecte corect și echitabil etapele și rezultatul procesului legislativ luând în considerare întreg sistemul instituțional garantat de Constituție.