DISTRIBUIȚI

Președintele Senatului, dl Teodor Meleșcanu, a primit-o joi, 7 noiembrie a.c., pe E.S. dna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România. În cadrul dialogului, au fost abordate teme privind relaţia bilaterală dintre România şi Republica Turcia, fiind apreciată dinamica crescătoare a legăturilor dintre cele două state.
Înaltul demnitar român a evidenţiat importanța pe care Parteneriatul Strategic dintre România și Turcia și Planul de Acțiune îl au în dezvoltarea relațiilor româno-turce dar și dintre Turcia și UE. De asemenea, dl Teodor Meleșcanu a salutat evoluția ascendentă a schimburilor economice, precum și cooperarea multi-sectorială în domeniile educației, culturii, transportului sau sănătății.
În cadrul întrevederii a fost subliniată importanţa continuării și amplificării dialogului strategic în format trilateral cu state membre UE din regiune, atât la nivelul miniştrilor de externe, cât şi al Comisiilor parlamentare pentru politică externă. În acest sens, a fost menționat succesul celei de a IV-a Reuniuni trilaterale a Comisiei pentru politică externă din Senatul României, a Comisiei pentru afaceri externe şi ale Uniunii Europene din Senatul Republicii Polone şi a Comisiei pentru politică externă din Marea Adunare Naţională a Turciei, desfășurate la București în luna noiembrie 2018.