DISTRIBUIȚI

Măcinat de mai multe scandaluri, PSD, prin senatorul Liviu Tit Brăiloiu, vrea să cenzureze Facebook, rețeaua pe care s-au organizat în general, manifestanții, în ultimul an şi jumătate.
Senatorul Liviu Tit Brăiloiu, șeful Comisiei de Apărare din Senat, este preocupat de a reglementa conținutul postărilor pe Facebook, iar ideea sa este susținută și de ministrul Carmen Dan. Cenzurarea rețelelor de socializare este o caracteristică regimurilor represive, astfel de măsuri fiind implementate în state precum China sau Turcia sau Rusia.

„Din informațiile care circulă pe diverse rețele aflăm că au existat sau că există 140.000 de conturi de Facebook fără identitate reală în timp ce noi facem tot felul de legislații referitoare la combaterea terorismului, la spălarea banilor. Paralel există aceste conturi, 140.000 de conturi care nu au niciun control. Tot pe Facebook, pe aceste conturi, nu știu dacă sunt reale sau nu apar tot felul de amenințări, incitare la tot felul de agresiuni, apar indivizi care se pozează cu pistoale, cu puști şi voiam să vă întreb, serviciile de specialitate ale MAI acționează în vreun fel? Credeți că se impune necesitatea unei legislații care să reglementeze şi aceste rețele sociale în sensul de a controla conținutul lor?”, a spus Tit Brăiloiu, la audierea ministrului Carmen Dan.

„Prințeso, sugi p*la!”, a apostrofat-o, anul trecut, Liviu Tit Brăiloiu pe senatoarea USR Florina Presadă!
În decembrie 2017, senatoarea Florina Presadă filma modul în care grupul minorităților naționale negocia cu ministrul Finanțelor noi alocări bugetare. Primul pesedist care s-a manifestat agresiv față de gestul senatoarei a fost ministrul Culturii, buzoianul Lucian Romașcanu. Acesta s-a postat în fața Florinei Presadă, ca apoi s-o întrebe de ce îl filmează. În spate, Presadă aude râsetul lui Niculae Bădălău, pe atunci președinte executiv al PSD. Florina Presadă s-a îndreptat spre acesta pentru a-l întreba de ce se amuză. În timp ce Bădălău continua să râdă batjocoritor, un alt senator PSD, Liviu Tit Brăiloiu, s-a apucat sa o imite pe senatoare, scoțând limba și grohăind.

La numai câteva zile, senatorii USR au vrut sa le ofere cartea „Ferma Animalelor” PSD-iștilor din Senat. Florina Presadă s-a dus și la senatorul Liviu Tit Brăiloiu să îi înmâneze cadoul. Replica lui: Prințeso, sugi p*la!”

Traseul politic al constănțeanului Liviu Tit Brăiloiu
Fost prefect de Constanţa și fost candidat pentru fotoliul de președinte de Consiliu Județean, Liviu Tit Brăiloiu a candidat în 2016 pentru o funcție de senator de Constanța, plecând de pe poziția de favorit, fiind primul pe lista PSD. În prezent senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu deține funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranță națională.

A candidat și la scrutinul din 2008 tot din partea PSD, dar a pierdut alegerile. Este membru PSD din 2005. El nu a fost la prima candidatură de acest fel, candidând la Fratele fostului primar din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, Tit Brăiloiu s-a ocupat în ultimii ani SA conducă afacerile familiei pe litoralul românesc. El este considerat unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Constanţa şi are în portofoliu Complexul turistic Palas – Pelican din Mamaia.

Citește și: INCREDIBILA SAGA A FAMIGLIEI PSD DIN FOCȘANI. Oprișan și Misăilă nu numai că au făcut „afaceri” împreună, ba chiar au împărțit frățește și aceleași femei
Mai mult, în ultimii ani, a fost o prezență nelipsită din topurile celor mai bogați români, având n 2010, potrivit Forbes, o avere stimată la 15 milioane de euro. Aceeași sursă spune că Brăiloiu face afaceri în domeniul turismului, al confecțiilor şi transporturilor în Spania, unde ar deține un hotel cu 500 de locuri de cazare. Cele două hoteluri administrate de Brăiloiu pe Litoralul românesc, unul de patru stele şi altul de trei stele, au o capacitate de cazare de peste 500 de locuri.

Potrivit CV-ului, Liviu Tit Brăiloiu este vorbitor de patru limbi străine – Spaniolă, germană, engleză și franceză și este dublu-licențiat în Științe economice și drept. De asemenea a absolvit și două programe de master, unul în Managementul Administrației Publice și altul în Relații Economice Europene.

O avere impresionantă
Primul mandat de senator pentru PSD îi revine lui Liviu Tit Brăiloiu, a cărui avere, potrivit declarației completate în calitate de candidat la parlamentare cuprinde: trei terenuri intravilane dintre care două în Eforie Nord şi unul în stațiunea Mamaia, patru apartamente, dintre care trei în Eforie Nord, cumpărate acum doi ani, şi unul în Constanţa, și o casă. Nu mai puțin important, el are ceasuri estimate la 300.000 de euro şi bijuterii şi pietre prețioase în valoare de 80.000 de euro. Anul trecut însă, Brăiloiu a vândut un alt apartament cu 83.000 de euro.

Din declarația de avere lipsesc însă proprietățile din Spania, acolo unde, se spune ar avea cel puțin un hotel, dar și o casă la Madrid.

Citește și: Cum întărește președintele Iohannis PSD
Are mai multe pasiuni… costisitoare: mașinile, motocicletele și jucăriile, în anii trecuți afirmând că deține o are colecție de trenulețe electrice, de exemplu.

Din punct de vedere financiar, acesta se poate lăuda cu mai multe conturi în lei și valută. În cele cinci conturi în euro are 923.863 de euro, mai are 37.459 de lei în alte două conturi, iar cea mai mică sumă – 300 de dolari o are într-un cont separat.

Liviu Tit Brăiloiu deține acțiuni sau părți sociale la patru firme din România – SC Complex Palas Pelican SA, SC Ospitalitatea Rom Tour SRL, SC Mont Impex SRL şi SC Național Service Group SRL, care însumează 207.340 de lei, firme pe care le menționează de altfel și în declarația de interese.

Din economiile sale, Brăiloiu a acordat două împrumuturi către o societate privată (3.252.793 de lei), dar şi fratelui său (450.000 de euro). În anul fiscal 2015, Brăiloiu a avut venituri de 563.412 lei şi 133.431,12 euro. Conform declarației de interese, Liviu Tit Brăiloiu este președinte al Clubului Sportiv Target Constanţa şi vicepreședinte a trei asociații – Asociația Județeană de Tir cu Arcul Constanţa, Asociația Județeană de Tir Sportiv Constanţa şi Asociația Județeană de Judo Constanţa.