DISTRIBUIȚI
Aceste interese ne-au subminat ţara, din toate punctele de vedere, în toţi aceşti ani de anarhie, fals numită democraţie, şi au permis străinilor să se înstăpânească pe plaiurile noastre mioritice, străini pe care alte generaţii de români i-au ţinut la distanţă şi chiar i-au obligat să ne şi respecte. Cu ce ne prezentăm noi astăzi la raportul istoriei şi în faţa generaţiei care, înfruntând vitregiile timpului, au făurit marele edificiu naţional numit ROMÂNIA MARE?
Cu o ţară devastată, în care românii au ajuns să simtă ostilitatea şi dispreţul străinului mai mult acasă decât afară? Cu un stat al cărui singur şi ultim scop este să asigure companiilor străine accesul facil, fără restricţii, la toate resursele de care dispune ţara? Cu o clasă politică străină şi indiferentă până la dispreţ faţă de valorile identitare ale neamului românesc?
Am făcut doar o scurtă introducere pentru a vă informa despre un alt act ofensator la adresa DRAPELULUI NAŢIONAL pe care l-a făcut ieri, 21 februarie 2018, coaliţia de guvernare, pentru a da satisfacţie UDMR-ului, de care are nevoie în gâlceava politică care ia proporţii.
Pe agenda Senatului a ajuns un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 75/16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.
Astfel, la art. 2, care precizează locurile în care se arborează drapelul României, s-a propus adăugarea unei noi litere, „e”, cu următorul conţinut: „pe arterele principale de circulaţie, cu 5 zile înainte de 1 Decembrie”. Deci, în completarea locurile, precizate în lege şi până acum (edificii şi instituţii publice, sedii de partide, puncte de frontieră etc.) s-a mai dorit ca drapelul naţional să fie arborat şi pe principalele artere de circulaţie cu 5 zile înainte de 1 Decembrie, ziua naţională a României.
În expunerea de motive se precizează, printre altele, că prin această arborare s-ar urmări crearea unui cadru de sărbătoare mai extins pentru însufleţirea generaţiei de astăzi şi în mod deosebit a tinerilor să trăiască cu mai multă emoţie ziua naţională a României. Faptul ar fi şi un pios omagiu adus generaţiilor care s-au jertfit pentru ţară, având în vedere semnificaţia simbolică a drapelului şi istoricul său.
Supus la vot, Senatul a respins acest amendament, votând împotriva lui senatorii PSD, ALDE şi UDMR. Aşa-i că nu vă vine să credeţi?
Spun unii, care stau prost cu intelectul, având şi o gândire stigmatizată politic, că amendamentul n-ar fi necesar, pentru că oricum de ziua naţională, precum şi cu ocazia altor sărbători, primăriile arborează drapelul naţional pe bulevarde şi pe străzile mai principale. Aşa să se întâmple oare şi în localităţile în care administraţiile sunt maghiarizate? Au trecut vreo dată aceşti indivizi, în ziua de 1 decembrie, prin astfel de aşezări să vadă cum, în loc de drapelul naţional, erau arborate panglici negre? Chiar nu se ştie, inclusiv din declaraţii publice, că liderii UDMR refuză să sărbătorească ziua naţională a României, unii purtând chiar şi doliu la vedere? Deci, vă puteţi imagina cât de mult le-ar fi priit lor această prevedere legală.
Propunerea, care s-a dorit să devină literă de lege, ar fi obligat administraţiile publice locale, indiferent de sentimentele ce le nutresc faţă de ziua naţională a României, să arboreze drapelul naţional şi pe arterele principale, amplificând aspectul de sărbătoare al întregii ţări.
Iată că această clică de indivizi ce dispune astăzi de destinele poporului român n-a dorit acest lucru. Se pregătesc însă să sărbătorească centenarul Marii Uniri, nu?! Interpretaţi oricum acest gest, eu însă îl tratez ca un act de trădare de ţară şi am această percepţie pentru că îmi vin în minte şi alte astfel de compromisuri pe seama interesului naţional. Poate că atunci când vin în teritoriu ar trebui întrebaţi aceşti senatori cum de au săvârşit acest sacrilegiu tocmai în anul CENTENARULUI şi, mai ales, cine i-a mandatat pentru acest act politic. Repet să ştie toată lumea: într-o democraţie reală actul legislativ trebuie mandatat de titularul de drept al suveranităţii, care este poporul, aşa cum se precizează la art. 2 din Constituţia României. Şi acum întreb: voi, alegători, i-aţi mandatat pe cei pe care i-aţi votat să interzică arborarea drapelului României de ziua ei naţională?