DISTRIBUIȚI

Anul 2012 aduce pentru două localităţi din judeţul Galaţi o premieră în administraţia publică locală: soţul (Daniel Gerhardt Ţuchel) ales primar la Tecuci, soţia (Narcisa Helena Ţuchel) aleasă primar la Ţepu. Premiera înregistrată are iz de şmecherie şi lasă deschisă larg poarta întrebărilor dar în special a unei întrebări de bază: unde au domiciliul fiscal cei doi soţi?

Să explicăm: conform legii pentru alegerea administraţiei nr.115/2015 care modifică legea nr.215/2001 denumită a administraţiei publice locale la art. 4 alin. 2 se specifică, citez: „(2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care urmează să fie alese”

CITESTE SI:
Încă o mârşăvie a primarului Ţuchel. Se foloseşte de pesoanele cu handicap pentru a câştiga capital electoral. Scandalul „CALENDARUL” ia amploare. Aproape 4 miliarde cheltuite in scop electoral. PROVOCARE: cum credeţi că se vor înnoda cozile în turul doi? Trăiască Sfânta Manipulare! – Opinii
La prima vedere n-ar fi nici o problemă că două persoane să aibă domicilii separate. Dar la o privire mai atentă avem condiţionalităţi legate de acest aspect atât timp cât prin lege (Noul Cod civil, art.86) prin domiciliu nu se înţelege una dintre casele cuplului ci strict aceea în care acest cuplu locuieşte, are adresa din buletin, primeşte corespondenţa inclusiv cea fiscală legată de impozitele şi taxele locale.

Pentru cazul familiei cu soţul primar la Tecuci şi soţia primar la Ţepu avem deci o neconcordanţă clară legată de acest domiciliu fiscal – care indirect atinge şi copiii cuplului care trebuie în mod legal arondaţi unui singur domiciliu – şi o mare întrebare: unde au de fapt soţii Ţuchel domiciliul fiscal? La Tecuci sau la Ţepu? Pentru că, fie într-un caz fie în celălalt, avem de-a face cu o şmecherie ieftină în care unul dintre ei pur şi simplu nu locuieşte conform legii „pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale” unde sunt aleşi.
Asta în situaţia în care nu cumva sunt divorţaţi de formă pentru a respecta legea. Din postările pe facebook ale primarului de Tecuci şi referirile la „sărbătorita familiei” şi „Crăciuniţa lui dragă” nu par a fi.

Atunci, avem de-a face cu încă o încercare de fentare a legii şi a populaţiei din cele două localităţi. Asemenea mici şmenuri de fentare a legii sunt absolut inacceptabile într-o tară care se vrea democratică dar sunt, se pare, intrate în uzul cotidian al aleşilor locali din Tecuci şi Ţepu.

Scris de user „abc”