DISTRIBUIȚI

După finalizarea vacanței elevilor Primăria Galați în colaborare cu Poliția Locală demarează un program tematic de verificare a zonelor din jurul școlilor în vederea punerii în siguranță a acestora pentru elevi și pentru prevenirea faptelor de natură infracțională.

Astfel polițiști locali vor verifica aspecte precum: marcajele rutiere din preajma unităților de învățământ, indicatoare rutiere, parcări și staționări neregulamentare, blocarea căilor de acces, activitatea comercială a chioșcurilor aflate la mai puțin de 200 de m de unitățile de învățământ (să nu prezinte la vânzare produse expirate, tutun, alcool etc.

De asemenea polițiștii locali vor patrula periodic în preajma unităților de învățământ pentru a preîntâmpina apariția unor fapte de natură infracțională.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați ”Am discutat cu colegii noștri și am decis ca astfel de acțiuni să fie făcute cât mai des cu putință tocmai pentru a preveni apariția unor situații neplăcute. Siguranța elevilor este o prioritate chiar și când vorbim despre zonele de dincolo de curtea școlii.”

Biroul de Presă al Primărie